Meisjes, fix zélf eens je galadate!

Meisjes, fix zélf eens je galadate!

Door Tim

Al meer dan honderd jaar strijden vrijgevochten vrouwen voor dezelfde rechten als mannen. Emancipatie schijnen jullie dat te noemen. Heb ik niets op tegen, maar waarom vinden jullie dan nog steeds dat de man ouderwets de vrouw moet vragen? Voor het schoolgala bijvoorbeeld. Neem zelf eens het initiatief! Wij mannen zitten namelijk net zo gecompliceerd in elkaar als jullie.

Het is weer bijna kerst en dus is het galaseizoen in volle gang. Dat brengt meteen het meest verschrikkelijke óóit met zich mee: het mee uit vragen van een meisje naar een gala. Zegt ze nee, dan ben je meteen je reputatie voor de rest van je schooldagen kwijt. Instahuilen. Daarom moet het maar eens andersom: dus meisjes, neemt het heft in eigen handen!
En om het jullie niet al te moeilijk te maken geef ik jullie vijf tips, om die jongen zó mee te krijgen:

1. Eigen initiatief is spannend

Niet te verwarren met spannend als 'oeh-dat-uitvragen-durf-ik-niet'-spannend, maar te lezen als 'het-feit-dat-je-dit-zélf-doet-is-superopwindend'-spannend. Wanneer er initiatief komt vanuit jullie vrouwen, wat toch redelijk onverwacht is, werkt dat alleen maar mee in de liefde-ranking. Wij voelen ons ook speciaal als er moeite voor ons gedaan wordt. Hard-to-get is de meest gruwelijke uitvinding ooit. Jouw moeite zal worden beloond met meer moeite vanuit ons mannen.

2. Creatief = lief

Iets onverwachts is leuk, dat is wel duidelijk nu. Laat je eens van je meest creatieve kant zien en geef iets custom-made. Stiekem zijn we tóch wel net zo romantisch als jullie. Wanneer je meer dan drie uur tijd in je knutselwerkje steekt, krijg je daar minstens zes date-uren voor terug. Ik zou je zelfs mee uit eten nemen om de match te vieren. Instaliefde.

3. Wees lief

Het klinkt als een cliché, maar wil je aandacht van een man dan zul je er zelf ook wat in moeten investeren. Blijf eens subtiel hangen na de allerlaatste les en praat over wat slecht is aan school. Wij mannen zien dat niet meteen als pessimisme, want discussies zijn áltijd leuk. Schakel zo snel mogelijk over op galastruggles en vraag ons dan naar tips voor dé jurk. Snijd dan het onderwerp ''rodeloperfoto' aan en zeg dat met vriendinnen alleen gaan stom is. Bambots. Alles gefixt.

4. Verwacht niet al te veel romantiek

Romantiek, gekke uitvinding. Kaarsjes, champagne en een waterbed zijn een heilige combinatie, maar mogelijk wat vroeg voor een gewone galadate. Wees niet uit het veld geslagen door een enkel kusje of een verdwaalde punt na een zin. Zet door en scoor!

5. Whatsapp is voldoende

Is het toch wat eng? Whatsapp biedt de uitkomst. Ondanks dat het erg direct communiceren is, is het toch op veilige afstand en kun je ervan uitgaan dat een afwijzing redelijk tussen jullie blijft. Maar we gaan natuurlijk niet van een afwijzing uit.

Afwachtende vrouwen zijn niet meer van deze tijd, hou dat in je achterhoofd. Een goede stap naar de ultieme gelijkheid is wanneer vrouwen snappen dat die stoere mannen ook wel eens verlegen zijn. Natuurlijk kunnen we geen 'nee' zeggen tegen een vrouw die ons mee uit vraagt. Liefde komt van twee kanten, en volgens mij ligt nu de bal bij jullie. Of moet ik dan toch alleen feestvieren?

Gepubliceerd op 18 december 2013
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Casper

Casper

Ben het natuurlijk helemaal eens met je blog, maar we weten allemaal dat je hem geschreven hebt om met je swaggerpak op scholieren.com te komen :P

8 jaar geleden

S.

S.

De meeste meisjes vinden niet dat de jongen per se het meisje moet vragen, eigenlijk. ;p

8 jaar geleden