MeesterVlogger Dylan: "Ik wil examenkandidaten een motivatieboost geven."

MeesterVlogger Dylan: "Ik wil examenkandidaten een motivatieboost geven."

Door Fay

Nog maar een week en dan beginnen de eindexamens. Dat betekent voor veel examenkandidaten een constant gevoel van stress en spanning. MeesterVlogger Dylan maakte daarom de rap 'Slagen' om alle examenkandidaten van dit jaar een motivatieboost te geven. Naast dat het een super goede track is geworden, zit er ook een clip bij die is opgenomen in een leeg Rijksmuseum en de school waar Dylan lesgeeft. 

Dylan merkt dat er elk jaar weer veel stress is bij zijn leerlingen rondom de examens. Daarom schreef Dylan vorig jaar examenrap 1. Dat was zo'n groot succes dat er dit jaar weer een rap verschijnt. "Ik krijg nog steeds berichten dat mensen het nummer gebruiken tijdens het leren. Daaraan merk je dat ze er wat aan hebben." 

Het nieuwe nummer heet 'Slagen', maar Dylan vertelt me dat dat niet de enige boodschap van het nummer is. "Het gaat erom dat je je examen in gaat met het gevoel van slagen, mocht het dan toch negatief uitpakken dan weet je in elk geval dat je alles eruit hebt gehaald. Heb vertrouwen in jezelf wat er ook gebeurt, dat is de boodschap." 

'Samen leren met Scholieren.com' 

Er zitten een aantal leuke verwijzingen in het nummer zoals: 'zorg dat je krachten van examen bundelt', 'werk hard doe niet LAKS', en mijn favoriet is uiteraard 'samen leren met Scholieren.com'.

Dat deze drie partijen worden genoemd is niet zonder reden vertelt Dylan mij:  "Examenbundel heeft mij geholpen met het opzetten van heel veel dingen. De clip is echt wel next level en dat is onder andere zo door hun hulp. Scholieren.com, LAKS maar ook het Rijksmuseum zijn nauw betrokken geweest in het begin. Al die partijen waren enthousiast en hebben mij eigenlijk een extra boost gegeven en willen samen met mij de boodschap zoveel mogelijk overbrengen."

'Falen staat niet in ons Dikke van Dale'

Iets wat Dylan even wil ophelderen is dat hij met de zin 'Falen staan niet in ons Dikke van Dale' niet bedoelt dat je niet mag of kan falen. "Het gaat er juist om, of je nou slaagt of niet, je hebt sowieso niet gefaald. Misschien haal je er wel extra kracht uit en had het zo moeten zijn."

Om af te sluiten heeft Dylan nog een tip voor alle examenkandidaten: "Als je gewoon gefocust naar je examen gaat met de instelling van 'nu kan ik niet meer doen dan gewoon keihard aan de slag', dan zal je de vragen ook beter gaan maken." Mijn tip voor jullie is de examenrap te luisteren. Je zal het waarschijnlijk niet geloven, maar toen ik het nummer hoorde kreeg ik bijna zin om aan de slag te gaan.

Beluister het nummer via Spotify! 

Het nummer is in samenwerking met Examenbundel, het Rijksmuseum en Touchy Studios 

Gepubliceerd op 10 mei 2021

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.