Maak de herfst je beste vriend

Maak de herfst je beste vriend

Door Bram

Gruwel jij van regen, vallende blaadjes en stijlloze regenjassen? Ben jij zo'n type dat zachtjes huilend met een dikke trui aan in een hoekje van het huis kruipt als het herfst wordt?

Weg met dat pessimisme! Het leven is mooi, ook in de herfst. Hieronder vijf redenen waarom de herfst jouw vriend is. Omarm die halfkale bomen!

1. Genoeg water
Ben je een echte waterrat? Mazzelpik, in de herfst komt het met bakken uit de hemel. Dus doe eens een keer geen regenjas aan, maar een zwembroek. Gegarandeerd plezier. Maar ook wanneer je niet zoveel met water hebt, kun je iets moois maken van de regen. Het ultieme moment om met je grote liefde een romantische zoenscène na te spelen bijvoorbeeld.

2. Dikke truien
Natuurlijk is de herfst ook de tijd van vroeggeboren pepernoten, chocoladeletters, vroege kerstkransjes, eetbuien omdat je binnen zit als het buiten regent, et cetera. Dit geeft natuurlijk overtollige kilo's waarmee je niet graag gezien wilt worden. Geen nood! Dikke herfsttruien bieden uitkomst. Overtollige kilootjes zijn plotseling onzichtbaar en je hebt het lekker warm. Foto: Iris Wieringa

3. Treinvertragingen
Heb je vervelende familie en/of kennissen aan de andere kant van Nederland waar je altijd met de trein naartoe moet? De bladeren op het spoor bieden een uitweg! De treinen komen uren te laat aan, vertrekken nog veel later, rijden ontzettend langzaam en geven jou zo een heerlijke tijd voor jezelf, die je anders bij vervelende kennissen door zou moeten brengen.

4. Bad hairdays
De herfst biedt ook een geweldige oplossing voor alle bad hairdays. 's Morgens kun je voortaan voor de spiegel staan en weten dat, hoeveel gel of haarlak je ook in je haar verwerkt, het toch compleet verneukt is als je aankomt op school. En niet alleen jij komt met een hardrockcoupe de klas binnen, nee, iedereen doet mee! Dus blijf lekker vijf minuutjes langer in je bed liggen, je hebt de tijd.

5. Tussenseizoen
Voor iedereen die in de zomer altijd klaagt dat het te warm is en in de winter dat het te koud is: de herfst heeft het allebei! Einde van het gezeur, einde van alle problemen. Spring op je fiets en voel de soms warme en soms koude wind door je haren gaan. Als je het even te warm hebt: tien minuten later is het voorbij. Als je het even koud hebt, idem dito.

Kortom: niet zo zeuren, herfsthater. Kom uit dat hoekje bij die stinkende verwarming vandaan, trek zo'n lelijke dikke Mart Smeets-trui aan, zet een lach op je gezicht en wandel het leven weer in. Een winterslaap kan over een paar maanden ook nog. 

Gepubliceerd op 1 oktober 2012
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

Geweldige tips hihi!

9 jaar geleden

E.

E.

wederom een genot om te lezen

9 jaar geleden

I.

I.

SUPER SUPER SUPER LEUK!!!

9 jaar geleden

L.

L.

Hei Kim, Simon! Hihi

-Luuk

9 jaar geleden