Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Lubach: Magnus

Lubach: Magnus

Door Kim

Scholieren.com publiceert iedere maand tien goede uittreksels van boeken die net uit zijn, en wekelijks lichten we er ééntje uit. Zo kan jij eens een ander boek kiezen dan de titels op de vergrijsde literatuurlijst van je docent.

Deze week de roman Magnus van schrijver en cabaretier Arjen Lubach. Onze boekverslagenschrijver Cees: Deze tragikomische 'road novel' gaat over Merlijn Kaiser, die in één lente z'n vriendin, z'n vrienden én de controle over z'n geld kwijtraakt.

Een populaire singer-songwriter gaat er met zijn meisje vandoor, Merlijns maten hebben het gehad met diens egoïsme en z'n creditcard gaat een eigen leven leiden in Zweden.

Daar worden namelijk allerlei rare uitgaven gedaan op zijn naam en van zijn bankrekening. Om in elk geval één ding in zijn leven te redden, besluit Marijn af te reizen naar Stockholm om de geheimzinnige dief te ontmaskeren.

Maar shit, Merlijns epileptische aanvallen vormen daarbij wel een serieus probleem. Merlijn raakt af en toe stukken tijd kwijt en z'n geheugen is daardoor niet echt betrouwbaar meer. 

Arjen Lubach beschrijft in Magnus (de naam van de Zweedse crimineel) de zoektocht van een ontheemde twintiger die eenmaal in Zweden merkt dat er diverse 'lijntjes' uit het verleden samenkomen. Zo blijken zijn ex-vriendin en de oudere Magnus bijvoorbeeld al op een bepaalde manier met elkaar te maken te hebben gehad. Spannend!

Het boek doet een beetje denken aan een toneelstuk, omdat het in drie akten is opgebouwd,  en de flashbacks zijn er op de klassieke manier ingevlochten door Lubach. Ook chill: het verhaal verloopt een beetje thrillerachtig, dus best een aanrader voor je lijst.

Die 319 pagina's doen misschien een beetje weerzinwekkend aan, maar zijn prima te doen. Bladert weg in no-time. En dat levert toch twee  punten op voor je leeslijst, vindt boekverslagenschrijver Cees.

Gepubliceerd op 12 april 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Deze auteur zit ook achter die LuckyTV-filmpjes als ik me niet vergis. Ben best wel benieuwd naar z'n boeken eigenlijk.

13 jaar geleden

J.

J.

@Simon
Achter LuckyTV zit Sander van de Pavert. Arjen Lubach schrijft onder andere mee aan de Koefnoen Rapservice.

13 jaar geleden

S.

S.

Ah, ik dacht dat ik af en toe zijn stem in LuckyTV filmpjes herkende, maar misschien was dat dus toch mijn opa.
Arjen Lubach zit ook achter Buro Renkema (google maar 's voor de meelezers): die filmpjes zijn meesterlijk.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.