Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Loten voor je middelbare school

Loten voor je middelbare school

Door Simon

Vandaag maken (bijna) alle basisscholieren de CITO-toets. Daarna is het kijken naar welke school je kan. Maar tegenwoordig gebeurt het steeds vaker dat je moet loten voor de middelbare school van je keuze. Word je uitgeloot, dan word je automatisch doorgeschoven naar een school met te weinig inschrijvingen. En dat is helaas-helaas meestal niet een school in de buurt & met goeie sfeer. Sinds 2008 gebeurt het steeds vaker, schrijft NRC. Ben jij destijds uitgeloot en zit je nu op een andere school? Laat het ons weten, we zijn benieuwd naar je verhaal.

Gepubliceerd op 2 februari 2010
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

T.

T.

Niet alle leerlingen van groep 8 maken de toets nu.. Een klein gedeelte ( 53 scholen als ik het goed heb) Maken hem over 6 weken pas.. Dit is een proef om te kijken of dan de resultaten beter zijn omdat ze dan lang les krijgen.

Ik zit nu zelf in 4 VWO,

12 jaar geleden

J.

J.

Heeej,
ik weet nog wel vorig jaar! O wat was dat spannend. Allemaal toetsen. Ik vond het niet heel moeilijk. Ik had dan ook een uitslag van 549 en nu zit ik op 1 gym op het Bernardinuscollege in het onderste puntje van Nederland! Heerlen dus. Ver weg in Limburg. Het is een superleuke school! Hier zitten tenminste kinderen van mijn niveau! Net wat ik nodig had, ik werd de bs erg gepest...Nu gaat het G-E-W-E-L-D-I-G met mij!

xxxJudith

ps voor alle bs-leerlingen: suc6 met de rest van de cito-toets en geniet ervan!

12 jaar geleden

A.

A.

Volgens mij hoort dit in het zijmenu? xD Nja, succes aan de groep achters dan maar hè! ^^

12 jaar geleden