Lifehacks voor surprisestruggles

Lifehacks voor surprisestruggles

Door Dina

Opgelet surprisemakers; het is weer bijna sinterklaas, kerst, sinterkerst! Zelf doe ik dit jaar niet aan surprises, maar het maken van surprises vind ik altijd een feest. Ik ben echt een knutselmens. Er zijn echter wel super veel struggles bij het maken van surprises, maar wees gerust: ik help jou uit de brand met mijn tips. 

1. Te blut voor cadeautjes? Maak zelf cadeaus!

Ik hoor sommigen al zeggen: Dina, leuk idee, maar daar bak ik he-le-maal niks van. Oké… dit is misschien niet voor iedereen een vanzelfsprekend idee, maar ik weet zeker dat ook in jou een creatieveling verschuilt. Het maken van eigen cadeaus hoeft écht niet moeilijk te zijn en is bovendien heel leuk. Dit is 1. veel goedkoper en 2. super persoonlijk. En dat maakt zo’n uniek cadeau juist waardevol. Denk aan een mok kalligraferen met porseleinen stiften, een shirt bedrukken met transferpapier van de dichtbijzijnste hobbywinkel of gewoon een mooi foto lijstje (van de kringloop) versieren. Super makkelijk om te doen en zeker onder de 5 euro. 

 

2. Totale writersblock bij het schrijven van een gedicht? Probeer een andere dichtvorm!

Voor de een is het schrijven van gedichten gesneden koek, maar als je nou net niet de Shakespeare van de lage landen bent, zijn er nog altijd oplossingen. Naast het raadplegen van online rijmwoordenboeken, kun je er ook voor kiezen om een totaal ander gedicht te schrijven. Schrijf een elfje, haiku of ollebolleke bijvoorbeeld! Stuk korter, maar de originaliteit spat er van af. Wie weet gaat het schrijven poëzie in een compleet andere vorm je veel beter af en word je dé nieuwe Shakespeare, maar dan beter ;).

 

 

3. Geen flauw idee hebben wat je moet knutselen? Genoeg ideeën online te vinden!

Dat moment wanneer je een lootje hebt getrokken en ken je die persoon amper kent... Wat in hemelsnaam moet ik nu maken, denk je wellicht. Mijn ultieme tip is dan om gewoon een algemene surprise te maken, zoals een snoepmachine hieronder. Dit ziet er kei gaaf uit. Je kunt er zowat ieder persoon blij mee maken (behalve een tandarts waarschijnlijk, maar dat terzijde). Zulke basic, algemene surprise-ideeën zijn dus voor veel gelegenheden gepast. Verder kun je denken aan andere basic ideeën als een surprise van paard Ozosnel, penguin, frietzak... (#teamfriet all the way). Pinterest of TikTok is hierbij je grootste vriend. Vaak kom je tijdens het scrollen al gauw iets tegen waarvan je denkt: wauwie, dit is vet. Dan heb je in ieder geval al een leuk idee, en een leuk idee is het halve werk.  

@delubjes 🎁 #surprise #sinterklaas #candymachine #happymeal #mcdonalds #diy #craft ♬ Love Nwantiti - Nifè

4. Jezelf verbranden aan je hete lijmpistool tijdens het knutselen? Handschoenen!

 Ik ben zelf iemand die niet snel vloekt. Behalve tijdens twee momenten. Óf als ik Mario Kart speel en geraakt word door zo’n (klote!) schild óf als ik mezelf verbrand met hete lijm, auw... Gelukkig is er voor zowat ieder probleem of struggle een oplossing, dus ook voor deze, godzijdank. Gewoon handschoenen dragen! Klinkt best vanzelfsprekend, maar voor mensen die net als ik niet zo pietje precies zijn en zich vaak verbranden, voelt dit al een stuk veiliger.

5. Niet kunnen knutselen of last-minute surprise moeten regelen? Koop een surprise online!

Ben je een ultieme uitsteller? Herkenbaar. Of totaal geen creabea? Ieder zijn eigen kwaliteiten, dus dat is helemaal oké. Er zijn een heleboel makkelijke surprise-ideeën te vinden die last minute te maken zijn, maar als je daar nou echt geen zin in hebt, geef ik je de tip om gewoon een surprise online te kopen. Er zijn diverse sites zoals Marktplaats waar je terecht kan. Het kopen van een surprise is echt iets wat illegaal voelt hoewel het dat helemaal niet is. Maar hé, yolo, dus vooral doen als je iets last-minute moet regel. Het is immers een win-win situatie; iemand verdient er wat geld mee én je hebt uiteindelijk gewoon een surprise gefixt (zonder eerstegraadsbrandwonden door dat helse lijmpistool). Twee vliegen in één klap!

Hopelijk heb ik je met deze tips iets verder op weg geholpen. Ik ga nu verder met onbeschaamd mijn zoveelste zak pepernoten eten. Succes met je surprises in elkaar flansen!

Gepubliceerd op 23 november 2022

REACTIES

J.

J.

Wat een LEUKE surprises. ik heb nu zeker een idee wat ik misschien wil maken!!!!
Mijn complimenten

2 maanden geleden

Dina

Dina

Leuk om te horen! Succes :)

2 maanden geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.