Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Liefdesbrievenschrijver Gabriëlle over haar date met Sylvester

Liefdesbrievenschrijver Gabriëlle over haar date met Sylvester

Door Oscar

Een aantal maanden geleden bedacht ik in een wereldverbeterende bui samen met Sevendays dat ik liefde wilde creëren. Ik verzon een liefdesbrievenrubriek waarbij twee scholieren middens online brieven tot elkaar zouden komen. Het project tussen de twee uitverkorenen Gabriëlle en Sylvester eindigde afgelopen vrijdag met een date in Zwolle. 

Voor Gabriëlle was het niet haar eerste date, maar wel haar meest ongemakkelijke: "Het was super awkward. Echt heel awkward." Iets wat overigens niet helemaal uit de lucht kwam vallen: "Ik verwachtte dat dit ging gebeuren. Er was vooraf geen echte klik; dat zou natuurlijk nog kunnen veranderen."

Midgetgolf

De twee gingen midgetgolfen, iets wat beiden niet bepaald goed konden. "Je gaat midgetgolfen, allebei compleet waardeloos. En we konden niets zeggen. Want wat moet je zeggen?" Tussen het golfen werd de situatie leefbaarder. Onder het genot van een drankje kwam het gesprek op gang: "We hebben een leuk gesprek over geloof, leven en school gehad. Een interessant gesprek."

Na het sportieve en ongemakkelijk gedeelte van het afspraakje, wachtte een romantisch tafeltje voor twee bij de plaatselijke pizzeria. "Het restaurant was leuk. De pizza was heel erg goed en daar hadden we echt een gesprek. Na het afrekenen waren we eerlijk tegen elkaar. Hij was het met me eens. Er was geen klik."

Toch nog een overwinning

"Ondanks dat je dezelfde interesses hebt, kan er geen klik zijn", duidt Gabriëlle de gefaalde liefdesonderneming. Ze legt uit dat ze zich dit project vaker ongemakkelijk voelde: "Het is heel ongemakkelijk dat de rest van de wereld de brieven kan lezen."

Zodoende komt en gaat Gabriëlle als vrijgezel. Maar gelukkig niet helemaal met lege handen: "Ik heb wel gewonnen met midgetgolf!"

Wil je alle liefdesbrieven nog eens lezen? Je vindt ze hier.

Benieuwd naar de ervaringen van Sylvester? Deze kun je lezen bij Sevendays.

 

Gepubliceerd op 14 februari 2018

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.