Liefdesbrief #9: "Ik denk dat ik wel romantisch ben"

Oscar

Gegroet Silvester

Hoe is het leven? Deze vrijdag ben ik met een paar vrienden naar een concert geweest van Nothing But Thieves en het was geweldig (behalve een aantal awkward omstandigheden op de heenweg xD) Het was de eerste keer dat ik naar een concert ging van iets dat ik daadwerkelijk echt leuk vind. Ben je wel eens naar een concert geweest?

Random vraag, maar wat vind je eigenlijk van klassieke muziek? Zelf ben ik een grote fan van de viool en zou het echt geweldig vinden om ooit naar een concert te gaan. Ik denk dat mijn favoriete stuk Scherzo Tarantelle van Wieniawski is. Zoek het eens op, ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Je zou echt een keer een theater moeten bezoeken, het is fantastisch. Als je het doet, zoek dan wel meteen een goed stuk, want de meeste lokale theatergroepen zijn zacht gezegd een beetje zielig. Ik zou zelf bijv. heel graag naar West Side Story willen gaan volgend jaar als dat misschien lukt (een echte klassieker met een verhaal gebaseerd op Romeo en Julia).

Ik denk persoonlijk dat communicatie een van de belangrijkste dingen zijn in een relatie. Zoals jij al zei dus, eerlijkheid, vertrouwen, etc. Dat zelfs wanneer je problemen met iets hebt, of juist dan, nog steeds met elkaar erover blijft praten. En eerlijk gezegd ben ik best wel een beetje fan van clichés tot zekere zin. Daarmee bedoel ik dingen als avondwandelingen, movie & dinner dates… xD Ik ben ooit op een soort-van-date geweest, maar heb daar voor de rest weinig ervaring mee.

Ik denk dat ik op zich wel romantisch ben. Een keer toen ik iemand echt leuk vond had ik een gedicht voor hem geschreven (dat is een verhaal voor als we elkaar misschien een keer in het echt ontmoeten xD) en doe ik graag speciale dingen voor iemand. Ik ben alleen wel het meest awkward persoon als ik iemand aantrekkelijk vind. Het is dan alsof ik spontaan hersencellen verlies.

Zijn er ook dingen op dit gebied waar je echt niet tegen kan? Ik kan heel slecht tegen woorden als ‘babe’ ‘baby’ of nog erger ‘bae’. Nadat iemand dat zegt kan ik hem nooit meer serieus nemen.

Oh en ik vind het niet leuk als mensen dingen zeggen als ‘Ik zal altijd van je houden’. Want in principe maak je dan een belofte waarvan je weet dat je er niet aan kan houden.

Wel ben ik stiekem best een fan van slechte pickup lines en puns.

Mijn favoriet is:

Is your mother a beaver?

'cause damn!

 

Vaarwel,

 

Gabriëlle

Gepubliceerd op 4 december 2017
ADVERTENTIE
Ken je onze podcast al?

Ga je bijna studeren en wil je meer weten over het studentenleven? Luister dan naar seizoen 1 van onze podcast Studententijd. Oscar, David en Dienke vertellen eerlijk over studententhema's als hospiteren, daten, schoonmaken, verenigingen. Vanaf september nieuwe afleveringen!

Luister de podcast

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.