Liefdesbrief #5: "Bij mij weten ook maar weinig mensen het"

Door Oscar

Gegroet Silvester,

Waarom wil je graag geneeskunde studeren? En kom jij of komt jouw familie toevallig uit Duitsland? Zo niet, ben je volledig Nederlands of heb je ook familie uit andere landen?

Ik wil het liefst in Engeland studeren omdat ik makkelijk gezegd veel van het land hou. Hoe ze bijvoorbeeld nog steeds kunst echt lijken te waarderen en het feit dat veel van de beste schrijvers ooit daar vandaan komen (denk bijv. aan Charles Dickens en Shakespeare).

Het is eigenlijk soort van mijn droom om in een klein appartement boven een boekwinkel, waar je ook koffie kan drinken, te wonen. Met een groot raam, dat uitkijkt over een straat in Londen, waar je kan zitten met een kop warme chocolademelk en een goed boek in je handen terwijl je naar buiten kijkt, waar het zacht regent en je mensen in pak en mooie jurken met paraplu’s ziet lopen en je je probeert voor te stellen hoe hun leven zou zijn.

Ik weet niet precies waarom, maar dit zou voor mij ideaal zijn. Het past denk ik een beetje bij het idee alleen te zijn zonder je eenzaam te hoeven voelen.

Maar verder vind ik de Engelse taal ook heel mooi and I feel like I can express myself better this way. Ik probeer nu dan ook meer in het Engels te schrijven, als het gaat om verhalen en zo, en spreek nu ook met veel vrienden uit het buitenland.

Ik weet nog niet welke studie ik precies wil ga doen, maar waarschijnlijk iets in de richting van sociologie en dan zou ik het liefst mijn master in Oxford doen.

Welke series vind je leuk en welke kleur haar heb je?

Ikzelf ben niet echt van sporten. Misschien als ik het echt een keer zou proberen zou ik het leuk kunnen vinden, maar op het moment vind ik het vooral saai. Ik doe wel aan theatersport en een soort musical dans iets (vooral doen alsof je goed kan dansen voor het publiek, maar eigenlijk niet iets bijzonders doen xD) aangezien ik sinds kort deel ben van een theatergroep. Ik was eigenlijk van plan om een instrument te kiezen, maar ik miste het podium en het toneel te veel. Ik ben aan het overwegen muziekles te vragen voor mijn verjaardag (aangezien het best wel duur is) en dan de cello te leren bespelen. Kan jij een instrument bespelen?

Om nog terug te komen op jouw vraag: bij mij weten ook maar weinig mensen het. Ik heb een aantal van mijn beste vrienden erover verteld, maar voor de rest weet niemand het. Ik had gewoon nooit gedacht dat ik zou worden gekozen en wacht liever af voordat ik het meer mensen erover vertel (if you get what I mean)

 

Vaarwel,

 

Gabriëlle

 

P.S. YES JAPANESE FOOD IS AMAZING!  

Gepubliceerd op 29 oktober 2017
ADVERTENTIE
Proefstuderen vanuit huis? Wil je vóór dat je een studie kiest, zeker weten of het qua inhoud is wat je ervan verwacht? Dat kan! Volg één van de vijf online proefstudies en ontdek hoe het is om aan de universiteit van Wageningen te studeren. Je volgt videocolleges en maakt opdrachten, gewoon vanuit je slaapkamer. Je wordt begeleid door studenten, die je vragen kunt stellen over de inhoud van de proefstudie of gewoon over het studentenleven! Alles is vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Meld je aan!