Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Liefde en leraren moet je strikt gescheiden houden

Liefde en leraren moet je strikt gescheiden houden

Docenten die iets weten over het liefdesleven van hun leerlingen, zijn als 5 gedeeld door 0: ERROR.

Leraren en liefde vallen namelijk op geen enkele manier met elkaar te combineren. Vertel je docent never nooit over je eigen romances, want zulke zaken moet je strikt gescheiden houden.

Het gebeurt zo vaak bij mij op school: klasgenoot, Tim*, die lebberend en knuffelend met z'n vriendin over de gang loopt, wordt vol walging aangekeken door onze docent. Waar deze afgunst vandaan komt? Geen idee, maar ook de andere docenten zijn er niet blij mee. Als Tims telefoon afgaat in de klas, merkt een andere leraar namelijk meteen op: “Is dat je vriendinnetje weer?”.

"Is het uit?"

En die docenten moeten ook meteen ALLES weten. Als een klasgenoot tijdens een excursie uitgebreid vertelt over de knipperlichtrelatie van vriendje X en vriendinnetje Y, mengt onze leraar zich meteen in het gesprek: "Is het alweer uit, dan?" Niet echt iets waarvan je wilt dat die lui op de hoogte zijn, maar ze blijken het dus superinteressant te vinden.

Terug naar Tim. Alsof de walging nog niet erg genoeg is, beschuldigen leraren hem ervan teveel aandacht te geven aan zijn chickie. Z'n cijfers dalen momenteel in een lineaire lijn richting nulpunt, en het docententeam denkt de oorzaak te hebben gevonden: zijn vriendinnetje. Als leraren iets persoonlijks van je weten, leggen ze blijkbaar heel snel de link met school. En dan ben je ineens obsessed door je liefje.

Je hoeft op school ook maar een beetje PDA (Public Display of Affection, google dat woord maar niet) te showen, of je bent voor leraren meteen het mikpunt van hun grappen. Of een beetje humoristische of juist serieus bedoelde seksuele voorlichting.

Kleffen bij de kluisjes

En wat al dat lichamelijke contact betreft, begrijp ik het wel een beetje. Ik heb niks tegen stelletjes op school, maar als er elke pauze een hele liefdesbedrijving plaatsvindt naast mijn kluisje, voel ik me toch een beetje ongemakkelijk. Zelfs in de file op de trappen kunnen sommige koppels maar niet van elkaar afblijven, om nog maar niet te spreken over de wilde geruchten die door de school circuleren.

Ik zeg: bewaar de intimiteit en je romanceroddels voor naschoolse uren en andere plekken op deze wereld. Je wilt immers niet dat er over je geroddeld wordt op school. En al helemaal niet in de lerarenkamer of tijdens de rapportvergaderingen...

*Tim heet in 't echt anders.

Gepubliceerd op 15 oktober 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Ik ben ooit gekoppeld aan een andere brugger door de brugklascoordinator. Dat was heel raar. De relatie duurde 4 dagen, geloof ik.

12 jaar geleden

A.

A.

Tja... beetje raar dit... Maar ach...
@Simon (beheerder) hebben ze ook bij mij gedaan...
En dat duurde ook niet lang, het zo'n raar idee dat je als 4e klasser met een 'kleintje' loopt... maarja, je kunt niet anders als je een weddeschap verliest xD

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.