Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Levensgevaarlijke trend: skywalking

Levensgevaarlijke trend: skywalking

Na planking is de bom onder bizarre foto's gebarsten: we schreven al eerder over 101-ing en batmanning, en later zagen owling en cone-ing ook het levenslicht.

Er is alweer wat nieuws ontstaan: skywalking. En het is nog levensgevaarlijk ook.

Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals nutteloze twitterfeitenmake-up tutorials en de muziek van je ouders.  Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties!

Gevaarlijke Russen

Volgens deze website is Skywalking onstaan in Rusland en begon een zekere Marat Dupri samen met zijn vrienden deze levensgevaarlijke rage. Op zijn blog kun je een heleboel beeldmateriaal vinden van zijn Skywalking-momenten.

Indrukwekkende foto's

Wat houdt deze trend nu precies in? Het idee: foto's van jezelf maken op levensgevaarlijke hoogten. Het idee erachter is om anderen te shockeren met jouw plaatjes, en de meest indrukwekkende foto's van jezelf op gevaarlijke stellages en hoge gebouwen te maken. Als je jezelf goed vastmaakt, is deze hobby niet heel gevaarlijk. Want dat is nu juist het hele idee achter Skywalking: foto's van jezelf maken en die dan ook nog levend kunnen laten zien aan je vrienden en familie.

Dat er door planking al een dode was gevallen, was al bekend. Maar deze trend is niet eens zo gevaarlijk als Skywalking. Voor Skywalking moet je je minstens op de tiende etage van een flatgebouw begeven, terwijl planking nog fijn op een prullenbakje kon.

Don't try this at home

Check bijvoorbeeld dit filmpje van een jongen op een zeer hoge stellage, die enkel en alleen zijn leven waagt voor de fame en een blogpost:

Scary toch? En daarom zou ik jullie willen vragen: don't try this at home. Planking, owling of 101-ing is ook heel stoer en lekker veilig op de grond.

Gepubliceerd op 20 juni 2012
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Dit is gewoon wat gekke Russen doen.

9 jaar geleden