Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Leestip: Onderhuids

Leestip: Onderhuids

Door Mette

Onderhuids of Under the skin van Michel Faber is een vreemd, surrealistisch, spannend en bijzonder boek. In het begin is het wat moeilijk te begrijpen,  maar als je eenmaal in het verhaal zit val je van de ene verbazing in de andere. Oh ja, en het is ook nog verfilmd, mét Scarlett Johansson in de hoofdrol. 

In één minuut verklapt een jonge lezer op Scholieren.com en Whylovethisbook.com wat zijn 'allerallerfavorietste' boek is. Mette kiest er eentje uit, zodat jij je kunt laten adviseren over een boek dat je nog niet kende.

Isserly rijdt elke dag met haar Toyota door de Schotse hooglanden. Ze is op zoek naar mannelijke lifters die stevig gebouwd zijn. Als ze een lifter gespot heeft, rijdt ze er drie keer langs om te kijken of hij geschikt is. Als hij ermee door kan, pikt ze hem op. Eenmaal in de auto praat ze over ditjes en datjes. De airco staat op de hoogste stand, dus doet haar lifter meestal nog wat kleren uit. Dan kan ze extra goed zien of hij gespierd genoeg is. Is dit het geval? Dan drukt ze op een knopje. En wat er daarna gebeurt? Tja, iets met vreemde individuen, iemand genaamd NV Vess, een kelder en een boerderij. En daarna wordt het allemaal nog gekker.

Vreemdste boek ooit

Dit is zo ongeveer het vreemdste boek dat ik ooit heb gelezen. Het lijkt in het begin al surrealistisch: een vrouw die leeft om lifters langs de weg op te pikken? Waarom in hemelsnaam?

Wat er daarna precies gebeurt zal ik niet verklappen, maar het is onwerkelijk, dat kan ik je wel vertellen. Het boek blijft maar onverwachte wendingen nemen. Soms worden kleine details groot uitgemeten, dan weer worden grote aanwijzingen tussen neus en lippen door verteld. Dat is best gaaf en ongebruikelijk.

Bovendien zijn die aanwijzingen ook heel erg de moeite waard. Het plot van dit boek is namelijk zó verrassend en zó fantasierijk dat wat jij je er nu bij voorstelt er totaal niet mee overeenkomt. 

Té onwerkelijk

Ook al heb ik je voorbereid op een behoorlijk bizar verhaal, toch zul je van de ene verbazing in de andere vallen wanneer je dit boek leest. Misschien is het allemaal ook wel weer té onwerkelijk om je er echt iets bij voor te stellen. Daarom raad ik zeker aan om ook de film (met Scarlett Johansson) te kijken, zodat je een iets beter beeld krijgt van het fantastische verhaal. 

Grappig feitje: auteur Michel Faber heeft niet zo lang geleden aangekondigd te stoppen met schrijven.

Misschien had je het al gemerkt: de publicatiedatum van de boekenrubriek is verplaatst. We werken namelijk ook op boekengebied samen met 7Days, dus vanaf deze week verschijnt de boekenrubriek elke vrijdagochtend in de krant!

Gepubliceerd op 19 februari 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

B.

B.

je maakt me helemaal nieuwsgierig

9 jaar geleden

Mette

Mette

mission accomplished!

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.