Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Leestip: Mannen die vrouwen haten

Leestip: Mannen die vrouwen haten

Door Lisa

Mannen die vrouwen haten van Stieg Larsson gaat over twee ongewone mensen die bij toeval met elkaar in aanraking komen. Ze raken verstrikt in een groot mysterie van familiegeheimen, waarbij een verdwenen dochter een grote rol speelt. Ondertussen al twee keer verfilmd en ontzettend spannend!

In één minuut verklapt een jonge lezer op Scholieren.com en Whylovethisbook.com wat zijn 'allerallerfavorietste' boek is. Lisa kiest steeds een nieuwe video uit, zodat jij je kunt laten adviseren over een boek dat je nog niet kende. Superhandig voor je leeslijst!

Zaken met 'n bloederig randje

Mikael Blomkvist, een journalist van middelbare leeftijd, wordt door voormalig zakenman Henrik Vanger gevraagd een oude, onopgeloste zaak op te lossen. Zijn dochter Harriët is veertig jaar geleden op klaarlichte dag plotseling verdwenen, en niemand weet wat er met haar gebeurd is. Of toch wel? Veel familieleden lijken meer te weten. Zij zijn dan ook niet erg happy met het gesnuffel van Mikael Blomkvist. De zaak lijkt op niets uit te lopen totdat Lisbeth Salander, een supergetalenteerde computerhacker, hem te hulp schiet. Ze komen erachter dat bepaalde andere opgeloste zaken een bloederig randje hebben.

Niet voor de zwakke maag

Mannen die vrouwen haten is een boek dat ik binnen no time heb uitgelezen. De spanningsboog is op het begin van het verhaal nog ontzettend laag (bijna saai te noemen), maar de schrijfstijl van Stieg Larsson maakt dat meer dan goed. Hij maakt het speurwerk van Mikael en Lisbeth bijna aandoenlijk, waardoor je het leven tussen de Nederlandse weilanden tijdelijk verruilt voor het Zweedse landschap. Op een gegeven moment kun je het boek gewoon niet meer wegleggen. Het is een thriller met veel details waar sommigen kotsmisselijk van kunnen worden, dus het boek is niet aan te raden voor mensen met een zwakke maag. Kan je wel tegen 'n stootje? Dan is het een dikke pil die zeker het lezen waard is!

Gepubliceerd op 18 februari 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.