Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Leestip: Duizend Schitterende Zonnen

Leestip: Duizend Schitterende Zonnen

Door Nora

Twee Afghaanse vrouwen, een revolutie, en een huwelijk. De combinatie die dit boek schitterend maakt, als duizend zonnen, vanaf de eerste pagina tot aan het bittere eind. Het heeft zo'n een indruk op me gemaakt, dat het me altijd bij zal blijven. 

In één minuut verklapt een lezer wat zijn 'allerallerfavorietste' boek is op Why I Love This Book. Grieke kiest een video uit, zodat jij je weer eens kan laten verrassen door een boek dat je nog niet kende. Superhandig voor je leeslijst!

Twee vrouwen in Afghanistan

Mariam is een Afghaans, buitenechtelijk kind. Haar moeder pleegt zelfmoord, dus komt ze toch bij haar echte vader terecht: Jalil. Die weet niet wat hij aanmoet met Mariam, en besluit haar uit te huwelijken.

Aan Rasheed. Hij is een schoenmaker in het grote Kabul, een dikke man die ruikt naar sigarenrook en dertig jaar ouder is. Zijn eerste vrouw is overleden en zijn zoontje is verdronken, van Mariam hoopt hij een nieuwe zoon te krijgen. Rasheed mishandelt Mariam echter, en dat wordt steeds erger als hij erachter komt dat ze geen kinderen kan krijgen.

De jonge en intelligente Laila komt ook bij Rasheed terecht, en wordt zijn tweede vrouw. Eerst heeft Mariam een hekel aan Laila, later mogen ze elkaar steeds meer, en begrijpen ze dat ze alleen samen dit leven kunnen doorstaan.

Leerzaam en spannend

Duizend Schitterende Zonnen is een prachtig boek. Khaled Hosseini beschrijft gebeurtenissen adembenemend mooi. Daarnaast is dit boek een echte pageturner: het trekt je in het verhaal, waardoor je constant wilt weten hoe het verder gaat. Het verhaal van Mariam en Laila laat je niet meer los. Ingrijpend en levensecht.

Bovendien leer je ook nog eens over de geschiedenis van Afghanistan en de huidige situatie. Je krijgt echt een beeld van het leven daar. In combinatie met het meeslepende verhaal, zet dat je heel erg aan het denken. Superleerzaam en superspannend.

Gepubliceerd op 21 januari 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

C.

C.

Wat voor schilderij staat er op de achtergrond?
Ik bedoel, ik herken het als Cobra.
Mara van wie is het?

# PWS ftw

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.