Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Leestip: Dit is alles

Leestip: Dit is alles

Door Lisa

Dit is alles: het hoofdkussenboek van Cordelia Kenn: over een meisje, de liefde en alles wat daarbij komt kijken. Een boek dat je goed voor je leeslijst van Engels kunt gebruiken én een van de weinige boeken waar ik hard om gehuild heb. 

In één minuut verklapt een jonge lezer op Scholieren.com en Whylovethisbook.com wat zijn 'allerallerfavorietste' boek is. Lisa kiest steeds een nieuwe video uit, zodat jij je kunt laten adviseren over een boek dat je nog niet kende. Superhandig voor je leeslijst!

Een passionele relatie

Cordelia (een meisje van bijna zestien) schrijft een boek, omdat ze zichzelf steeds meer 'vrouw' vindt worden. Het is hoog tijd om op zoek te gaan naar een aantrekkelijke jongen die haar wil ontmaagden. Ze onmoet William Blacklin en wordt verliefd op hem, ook al had ze dat niet gepland. Het is het begin van een passionele relatie. Cordelia beschrijft de ontzettend romantische eerste keer en wat er allemaal in haar omgaat. Met de steun van haar beste vriendin, tante en lerares vindt ze zichzelf en haar balans terug.

Wanneer ze zwanger blijkt te zijn, schrijft ze een boek over haar leven voor haar toekomstige dochter. Zonder te weten dat ze die nooit als zestienjarige tiener zal meemaken...

Kletsen met je vriendin

Een boek dat ik als tienermeisje omarm. Het klinkt ontzettend cliché, maar het boek voelde als een vriendin: alles wordt in dagboekvorm verteld en het lijkt alsof je met een vriendin aan het kletsen bent over je belevenissen. Ontzettend mooi geschreven, maar eigenlijk alleen voor vrouwen (of mannen die van heel zoetsappige en toch ontroerende boeken in dagboekvorm houden). En het meest indrukwekkende aan dit boek: het laat me huilen, lachen en boos worden. Steeds weer opnieuw.

Gepubliceerd op 7 januari 2013
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

H.

H.

handig!

9 jaar geleden

E.

E.

Dit boek heb ik ook gelezen, want een waanzinnig boek vond ik het. Het is echt een super dik boek, maar je blijft wel lezen. Ik vind heel veel momenten mooi beschreven en het was hier en daar ook herkenbaar. Ik vind het wel meer een boek voor meisjes dan voor jongens.

9 jaar geleden

S.

S.

Foutje. Aangepast. Bedankt voor 't melden.

11 jaar geleden