Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Leestip: Alles te verliezen

Leestip: Alles te verliezen

Door Lisa

Een donker verleden, liefde en geld zijn de kernwoorden van het boek Alles te verliezen van Esther Verhoef. Een spannende literaire thriller die je voor je vmbo- en havo-leeslijst mag lezen. 

In één minuut verklapt een jonge lezer op Scholieren.com en Whylovethisbook.com wat zijn 'allerallerfavorietste' boek is. Lisa kiest steeds een nieuwe video uit, zodat jij je kunt laten adviseren over een boek dat je nog niet kende. Superhandig voor je leeslijst!

Claire is een dertiger met een succesvol leven. Samen met haar man Harald, een makelaar, en twee dochters woont ze op een grote boerderij. Naast haar werkzaamheden als hulpouder op school en verzorger van haar moeder, houdt Claire ook het huis en het bedrijf van haar man draaiende. Maar Claire is niet zo gewetenloos als ze lijkt, ze draagt een vreselijk geheim met zich mee..

Niemand weet dat Claire in het verleden een relatie had met Marius, een beruchte crimineel. Zelfs haar eigen man weet er niets vanaf. Na acht jaar in de gevangenis te hebben gezeten komt Marius vrij. Hij weet waar Claire zich bevindt en is van plan het daar niet bij te laten. Hij wil zijn oude vriendin terug.

Makkelijk te begrijpen 

Alles te verliezen is een verhaal dat lekker wegleest. Echte hoogstaande literatuur is het niet, lastige woorden zul je dan ook niet in dit boek vinden. De verhaallijn is leuk en gemakkelijk te begrijpen. Een ietwat typisch verhaal in het genre literaire thriller (denk ook aan collega-schrijfster Saskia Noort), maar ook zeker vernieuwend, omdat het een spannend plot heeft en je niet weet welke kant het op zal gaan. Wat ook heel leuk is, is het feit dat Alles te verliezen vanaf de eerste bladzijde spannend is. Dat komt mede door de heldere schrijfstijl van Esther Verhoef. 

Je kunt jezelf niet echt identificeren met de hoofdpersoon in dit boek. Sommige gevoelens, zoals angst, komen wel voor in dit meeslepende verhaal, maar toch lijkt er een afstand te zijn tussen het boek en de lezer. Dat is jammer. Helaas mag je dit boek als vwo'er niet voor je leeslijst lezen, maar het is een heerlijk boek om te lezen tijdens je vakantie. 

Gepubliceerd op 13 januari 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.