Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Leerling leert lerares een lesje

Leerling leert lerares een lesje

Hidde

Jeff Bliss, een scholier van de Duncanville High School in de VS besloot z'n lerares geschiedenis een lesje te leren, toen hij eruit werd gestuurd. Een klasgenoot filmde z'n betoog en zette het op Youtube. Ondertussen is het filmpje al zo'n anderhalfmiljoen keer bekeken.

Maar een opstandige, ongemotiveerde puber is hij totaal niet. Hij wil juist graag veel leren. Jeff: "This is the future of this nation. This is my country's future and my education." En juist daarom roept het filmpje ook zoveel reacties op: per uur komen er honderden bij.

Kritiek op docent

De video begint als Jeff eruit wordt gestuurd. Hij heeft namelijk commentaar op zijn docente, omdat leerlingen in zijn ogen te weinig tijd krijgen om zich voor te bereiden op 'n toets. Dan pas begint hij zijn betoog: zijn lerares doet niks om de leerlingen te boeien, komt niet achter haar bureau vandaan en deelt alleen maar werkbladen uit. "These kids don't learn like that. They need to learn face to face,'' zegt hij tegen haar.

De 18-jarige scholier heeft geen spijt van zijn actie, die inmiddels wereldwijd al bijna anderhalf miljoen keer bekeken is op Youtube. "No. Not at all. I believe that somebody needed to say this," zegt hij in een interview met een lokale nieuwszender. Jammer dat z'n lerares niet naar hem luistert. "Get out. You're wasting my time," is haar enige reactie.

Jeff, zelf de zoon van een lerares, is niet de enige die kritiek heeft op zijn docent. De reacties op YouTube varieren van "this is what I have been saying about the schools for years!" tot "Sometimes, inappropriate behavior is the only appropriate option. Way to go Jeff!"

Way to go Jeff!

Een goede actie, vind ik. Ondanks zijn wat onvriendelijke toon, is het toch geweldig dat een leerling vertelt hoe het wél moet, in plaats van alleen maar te zeuren? Hij is juist heel erg gemotiveerd en zegt waar het op staat. We zouden meer Jeff's moeten hebben!

Wat vind jij? Een goede actie? Of had 'ie z'n mond moeten houden? Laat een reactie achter!

Gepubliceerd op 10 mei 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Pim

Pim

Absoluut een held.

10 jaar geleden

N.

N.

Als je zoiets op 'vriendelijke toon' moet brengen, denk ik persoonlijk dat het einde zoek is. Naar mijn idee spreekt hij wat al langer uitgesproken had moeten worden, ook hier in Nederland: Jongeren zijn en blijven jongeren. Negentig procent ervan zal echt niet uit zichzelf keihard 'an die arbeit' gaan, zeker niet als ze daarvoor nul komma nul gemotiveerd worden. Natuurlijk kan het best, maar laat mensen dan leren wat ze wíllen leren, wat aansluit bij hun interesses. En dat zijn over het algemeen geen Duitse naamvallen.

10 jaar geleden

M.

M.

hahahahahahahahahahahaahaha ik vind het zo grappig hoe bedenk je het grapjas hahaha

10 jaar geleden

P.

P.

zeker een held. Eindelijk iemand die het zegt!

10 jaar geleden

G.

G.

Ik zeg het altijd, verschil is dat er niet naar mij wordt geluisterd omdat ik ten eerste het niet film en ten tweede geen YouTube partner ben.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.