Hou jij van lezen of juist helemaal niet? Doe mee aan deze vragenlijst en maak kans op 15 euro Bol.com-tegoed!

Kun je slecht in slaap komen? Zes tips!

Kun je slecht in slaap komen? Zes tips!

Lig jij ’s avonds in bed alleen maar naar het plafond te staren en schaapjes te tellen? Slecht in slaap kunnen komen is echt verschrikkelijk. Maar met deze tips is dat nu verleden tijd! Vanaf nu kun je weer heerlijk slapen.

1. Neem een warm bad

Door het warme water ontspannen je spieren (en jij dus ook) beter en val jij straks als een blok in slaap.

2. Ga elke dag rond dezelfde tijd naar bed

Ja, het is lastig om niet snel nog even de volgende aflevering van je favoriete serie te kijken, maar als het tijd is, is het tijd. Door elke avond rond hetzelfde tijdstip naar bed te gaan, kom je in een goed slaapritme. En een nieuwe aflevering kun je de volgende dag ook nog kijken, toch?

3. Verberg je klok

Door elke keer op de klok te kijken, ga je je alleen maar meer zorgen maken dat je nu nog 6 uur en 27 minuten kunt slapen. Zorg er dus voor dat je klok niet meer naast je ligt, doe je ogen dicht en relax.

Ook leuk: deze 30 dingen gaan door je hoofd als je niet kunt slapen!

4. Leg je telefoon en andere elektronische apparaten weg

Door het licht van jouw telefoon denken je hersenen dat het nog lang geen tijd is om te gaan slapen. Ga dus voordat je naar bed gaat niet scrollen door Instagram, maar lees een boek of tijdschrift.

5. Warme drankjes

Door een warm drankje te drinken word je veel rustiger en meer ontspannen. Als je een kop warme melk neemt, val je sneller in slaap. Je kunt ook een beetje honing in je melk doen voor een lekkere, zoete toevoeging.

6. Lavendelolie

Wist je dat lavendelolie ervoor zorgt dat je ontspant en sneller in slaap valt? Doe wat druppels op je kussen en je zult sneller in slaap vallen.

Meer nieuwtjes, trends, budget shoptips, reviews en tips? Check Fashionista.nl! Of volg Fashionista op Facebook, Instagram, YouTube of Twitter

Gepubliceerd op 26 april 2016
ADVERTENTIE

Waarin maak jij het verschil? Klik en ontdek de bachelors van Wageningen University

Bekijk alle 20 bachelors van Wageningen University

REACTIES

M.

M.

Mijn laptop kon de pagina niet vinden toen ik de link 'deze 30 dingen' opende.

6 jaar geleden

W.

W.

boeiend

6 jaar geleden

C.

C.

de app twilight installeren werkt ook erg goed, door blauw licht te vervangen door rood licht wordt de melatonine aanmaak niet afgebroken en kun je direct slapen als je dat wil.

6 jaar geleden

R.

R.

gast dit slaat nergens op ik ben allergisch voor lavendel

6 jaar geleden

L.

L.

gebruik dan magnolia, of ben je er ook allergisch voor ?

6 jaar geleden

N.

N.

@ratje306, heb je al wat slaapmutjes geprobeerd? Thee, chocolade, bananen.. Het helpt als je er niet teveel van neemt. Ik heb deze site gevonden, http://dagennachtrust.nl/slaapproblemen/ , daar staan nog meer tips.

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.