Kids van Meester Bart pakken de shine

Kids van Meester Bart pakken de shine

Meester Bart, also known as Bart Ongering, geeft Engelse les op de Openbare Scholengemeenschap Bijlmer. Hij bleef zich maar verbazen om de hilarische uitspraken van zijn leerlingen en besloot die oktober vorig jaar met wat vrienden te delen op Tumblr.  

Sinds vrijdag ligt zijn eerste boek in de winkels, een bundel van de leukste uitspraken. Scholieren.com was bij de boekpresentatie in de Bijlmer. 

"Mensen zijn mensen en ik ben ik." C, 14 jaar.

Dat delen bleef niet bij wat vrienden. Zijn blog groeide en groeide en het was al snel duidelijk dat de wereld de uitspraken van zijn leerlingen ("Meester, opeens staat mijn telefoon op de veilige modus. Maar ik ben niet eens gevaarlijk") net zo leuk vond als hij.

En uiteindelijk besloot Uitgeverij Lebowski de quotes van de leerlingen te bundelen. Meester Bart kreeg een boek.

"Meester, mijn stem klinkt zo ghetto als ik mezelf terughoor." –D, 16 jaar.

Er klinkt gejoel als Meester Bart de zaal binnenkomt en wij joelen mee. Meester Bart heeft een grotere baard dan wij ons hadden voorgesteld. Je zou kunnen zeggen dat Meester Bart een baard heeft, maar het zou ook andersom kunnen zijn. 

De schoolband speelt een aantal liedjes. Gevolgd door een optreden van drie leerlingen die bijzonder goed kunnen dansen. Na de optredens en odes aan Meester Bart is het woord aan hem. "Ha, ik heb precies niks voorbereid," begint hij. "Ik wil eigenlijk vooral mijn leerlingen bedanken, dus maak lawaai voor hen!" zegt hij. Gejoel.

"Maar eerlijk," vervolgt Meester Bart. "De kids pakken de shine." De kinderen joelen weer. Mensen lachen. Hij geeft zijn eerste boek aan zijn vader, een lief moment. 

"Meester, komt u uit Brabant? Ik dacht dat u gewoon uit Nederland kwam" – J, 14 jaar

Leerling S vertelt me: ,,Soms wil ik met Meester Bart door de school lopen, hij is nu beroemd. Misschien word ik dat ook als ik meester word. Zijn klasgenoten lachen. "Ja, als je met Meester Bart door de gangen loopt, pak je shine."

Meer lezen? Ik hoef niet op te letten, ik weet alles al ligt nu in de betere boekwinkels en is via Bol.com beschikbaar voor je e-reader. Blogger Jorieke interviewde Meester Bart al eerder: Klikkerdeklik.

Gepubliceerd op 23 april 2013
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Kim

Kim

Oei, niks voorbereid voor zijn eigen boekpresentatie? Krijgt Meester Bart soms een tikkeltje last van sterallures?

9 jaar geleden

W.

W.

Eerlijk gezegd vind ik de uitspraken eerder dom en ondoordacht dan grappig.

9 jaar geleden

M.

M.

Dan maar liever de gastbloggende docent op Scholieren.com? ;-)

9 jaar geleden

Kim

Kim

Wat mij betreft wel!

9 jaar geleden