Heb jij stress over je studiekeuze? Of ben je er nog niet zo mee bezig? Laat het ons weten in het studiekeuze-onderzoek. Wij zijn benieuwd hoe we jou beter kunnen helpen!

 

Naar de vragenlijst

Jongens verdienen meer deze zomer

Simon

Vakantiewerk: jongens en meiden maken even veel uren, maar jongens verdienen in die tijd een stuk meer euro's. Gemiddeld verschilt het zo'n 250 euro. Dat heeft het 1V Jongerenpanel uitgezocht, met FNV Jong.

De gemiddelde jongere werkt 5,5 week, 26 uur per week in de zomer. Maar jongens verwachten deze zomer 944 euro te verdienen. Meiden 685 euro.

Jongens hechten over het algemeen meer belang aan het financiële aspect: 38 procent van hen verkiest een goed salaris boven een leuke baan, tegenover 27 procent van de meiden. Drie op de tien jongeren vinden hun salaris te laag.

Waarom werken? Behalve geld verdienen draait het om werkervaring opdoen. En 23% zegt anders niks te doen te hebben in de zomer.

Welk percentage van de scholieren zou tijdens hun werk stiekem lopen te internetten? Hup, wieder an die Arbeit!

Gepubliceerd op 14 augustus 2012
ADVERTENTIE
Open Avond = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Avond op woensdag 9 december dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel al je vragen én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo?

Meld je dan nu aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

leuk dat zij iets hebben, maar ik kan maar niks vinden hoor.. :S

8 jaar geleden

D.

D.

Ik heb deze zomer weer een aantal extra folderwijken gelopen, maar wel minder vaak dan vorig jaar. Verdient wel lekker en ik ben alleen maandag en dinsdag kwijt, en misscien kan ik op zaterdag en zondag ook al een deel van de folders bezorgen! Er zijn beter betalende banen, maar ik vind dit niet verkeerd. :)

8 jaar geleden

U.

U.

Waarom heb toch de plotselinge drang om te schreeuwen dat de mannen beter zijn?

8 jaar geleden

S.

S.

Mannen zijn dieren. :)

8 jaar geleden

W.

W.

Ik verdien bij lange na die 944 euro niet. Maar wel 60 uur gewerkt in totaal in de vakantie, dus doe ik iets fout. Dat moet volgend jaar beter.

8 jaar geleden

S.

S.

@Wout: 26 x 5,5 = 143 uur, da's bijna 2,5 keer zoveel als jij hebt gewerkt..

8 jaar geleden

W.

W.

Ja, Simon, dat is helemaal waar, maar 250 x 2,5 = niet die 944, maar 625. ;)

Dus als ik nou evenveel zou werken als een gemiddelde jongere, zou ik 944-625=veel geld onder het gemiddelde liggen ;)

8 jaar geleden

E.

E.

Ik werkte voor de AH en mocht om belastingtechnische redenen maar twaalf uur per week werken. Toen heb ik maar een zwart baantje erbij genomen haha.
Hadden meer mensen hier last van?

8 jaar geleden

L.

L.

ik ben een groote fan

8 jaar geleden