Jimmy schrijft een programmeerboek

Jimmy schrijft een programmeerboek

Jimmy (17) is zo goed in programmeren dat hij door een Amerikaanse uitgever werd gevraagd een boek te schrijven. En dat terwijl hij dit jaar ook gewoon vwo-examen doet. Hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen? "Je moet gewoon elke kans pakken die je krijgt en lef hebben."

"Eigenlijk programmeer ik pas een jaar of twee," vertelt Jimmy. "Ik zat de game Minecraft (spel waarin je online kunt bouwen) te spelen en op een gegeven moment dacht ik: het lijkt me wel leuk om iets voor het spel te maken. Toen ik iets gemaakt had, zorgde ik ervoor dat mensen het konden downloaden. Bij Minecraft komt er telkens een nieuwe versie beschikbaar, waarbij het programma heel anders is dan de vorige versie. Ik ben toen voor die nieuwe versie gaan programmeren."

En hoe ging het daarna? Jimmy: "Ik zette een eigen website op en daarna werd ik benaderd door uitgever Pearson Education. Hij wilde dat ik een boek ging schrijven over de programmeerkant van Minecraft en daarvoor kreeg ik 10.000 dollar en 10 procent van de winst."

Hoge druk

Wow, da's een hoop geld!
Jimmy vond het helemaal te gek: "Eerst twijfelde ik nog over de deal dus ging ik navragen wat ik ervoor moest doen. Dat klonk erg goed dus ik accepteerde de deal. De deal is dat ik een boek schrijf van 24 hoofdstukken en elk hoofdstuk inlever bij mijn contactpersoon. Daarna gaat het nog langs vier andere personen en dan krijg ik nog feedback." Volgens Jimmy moet hij er hard zijn best voor doen. "De andere boeken van die uitgeverij zijn erg goed en ze verwachten van mij dat ik ook zo'n goed boek schrijf."

Succesformule

Krijgt hij veel aandacht vanwege het boek?
Jimmy: "De helft van de leraren is naar me toegekomen om me te feliciteren en dat was erg gaaf. Ik denk niet dat ik hierna nog een boek ga schrijven, ik wil liever programmeur worden. Na mijn examen wil ik ook een programmeeropleiding gaan volgen."

Op de vraag of Jimmy eigenlijk nog tips heeft voor andere programmeurs, heeft hij eigenlijk geen antwoord. "Er is niet echt een succesformule, je moet gewoon elke kans pakken die je krijgt en lef hebben." 

Meer weten? Check Jimmy's website hier.

Gepubliceerd op 12 maart 2014
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

P.

P.

leuk en goed verdienend bijbaantje heb je dan :)

8 jaar geleden

H.

H.

10.000 dollar. Daarvoor moet ik een hoop uurtjes in de supermarkt bikkelen.

8 jaar geleden