Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Jarig zonder alcohol: Ivana

Jarig zonder alcohol: Ivana

"Ik ben zestien geworden, maar hou me niet aan de nieuwe alcoholwet. Ik vind die wet echt onzin. Want kom op, als je oudere vrienden hebt kom je er toch wel aan", is de mening van blogger Ivana. "Op mijn verjaardag heb ik gewoon bier gedronken, dat hebben mijn ouders gehaald."

Eindelijk zestien! En dan? Sinds de invoering van de alcoholwet kunnen veel jongeren hun verjaardag opeens een stuk minder uitbundig vieren. Drinken ze nu gewoon een glaasje fris, of trekken ze zich niks van de wet aan? In deze reeks spreekt en fotografeert Renske scholieren over dit onderwerp.

Daarom hoopt Ivana ook dat ze die wet heel snel gaan terugdraaien. "Dan kan ik ook gewoon legaal drankjes halen, in plaats van dat anderen telkens dingen voor mij moeten halen.

Ik geloof wel dat er een hogere drempel is om in clubs of bars te gaan drinken, maar het zorgt er echt niet voor dat jongeren onder de achttien niets meer drinken. Thuis gaat het gewoon door, daar kijkt de overheid niet mee. Mijn ouders vinden het wel oké, zolang ik maar niet teveel drink.

Veel vrienden van mij houden zich er wel aan. Zij drinken niet of heel weinig, en nu al helemaal niet meer. Doordat zij zo weinig drinken, word ik wel geremd in mijn eigen alcoholgebruik. Je wilt ook niet in je eentje bier zitten drinken, dat staat zo stom."

Gepubliceerd op 22 januari 2015
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.