Ingezonden: dwangarbeid voor ongemotiveerde leerlingen

Ingezonden: dwangarbeid voor ongemotiveerde leerlingen

Door Elias

Het lijkt mij een bijzonder goed idee om alle ongemotiveerde kinderen die we in dit land hebben dwangarbeid op te leggen.

Wat een topidee hè? Laat me het even uitleggen. In het onderwijs kampen we al jaren met ongemotiveerde leerlingen. Je weet wel: mensen die er hun beroep van gemaakt lijken te hebben om zo grappig mogelijk te doen over hun weerzin jegens school. Die weigeren iets uit te voeren. Want: 'het heeft toch geen nut'.

Matig succes

Ze hangen over hun tafels. Vinden het grappig om geen enkele vraag te snappen, en doen hun best om zo veel mogelijk te gapen. Dat soort mensen. En de mensen op school proberen er werkelijk alles aan te doen om deze kinderen aan het werk te krijgen: loslaten, kort houden, meer huiswerk, nablijven, minder huiswerk, minder zeuren, schreeuwen. Allemaal met matig succes.

De reden dat ik gemotiveerd ben voor school is simpel: ik doe een heleboel leuke dingen buiten school, en daar moet ik mee stoppen als school er onder lijdt. Ik heb een duidelijk idee van waar school toe dient, en dus zie ik zelf het nut er ook nog wel van in. Dit zorgt ervoor dat ze op school geen kind aan mij hebben. Dus daarom mijn voorstel: om alle ongemotiveerde kinderen te laten inzien waar school toe dient, om te laten zien waar ze kunnen eindigen als ze niet heel snel aan het werk gaan, lijkt het mij heel nuttig om deze mensen dwangarbeid te laten verrichten.

Wat school eigenlijk is

En dan het soort arbeid waarvan zelfs deze mensen aan het einde van de dag denken: ik wil toch wel iets anders met m'n leven doen. Papiertjes prikken, putjes scheppen. Dat soort werk. Het zou enorm helpen denk ik. Zo zien deze mensen in wat school eigenlijk is: een free pass naar uitdagend werk.

Gepubliceerd op 5 juni 2018
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.