In tijdnood voor je mondelingen? Luister je boeken!

Storytel

De literatuurlijst is voor veel scholieren de meest gevreesde hindernis op de middelbare school. In maart moeten examenkandidaten de grootste hobbel nemen: je mondeling over alle boeken die je gelezen hebt. Je kunt natuurlijk op hoop van zegen vertrouwen op de boekverslagen van Scholieren.com, maar als je in tijdnood komt, kun je het ook anders aanpakken: luister de boeken die je niet gelezen hebt of bent vergeten.

In deze blog geven we een overzicht van populaire boeken, waarvan er waarschijnlijk een aantal op jouw leeslijst stonden. Al deze boeken kun je terugvinden op Storytel, een platform voor luisterboeken. Speciaal voor Scholieren.com bieden zij nu de app 30 dagen gratis aan. Redactielid en luisterboekenfan van het eerste uur Lars geeft tot slot nog een paar luistertips.

Hersenschimmen - J. Bernlef 

Het diner - Herman Koch

De aanslag - Harry Mulisch

Joe Speedboot - Tommy Wieringa

Oeroeg - Hella S. Haasse

De Passievrucht - Karel Glastra van Loon

Alleen maar nette mensen - Robert Vuijsje

Turks fruit - Jan Wolkers

De Tweeling - Tessa de Loo

Oorlogswinter - Jan Terlouw

Luistertips

Lars heeft altijd al een hekel aan lezen gehad. "Vaak begin ik dan aan een boek, maar na de eerste paar bladzijdes raak ik de draad alweer kwijt. Daarom vind ik luisterboeken fijn, die helpen om mijn aandacht erbij te houden - zeker omdat ik ze versneld af kan spelen".

Als je binnenkort je mondeling hebt en je bent net als Lars geen lezer, hoe kun je dan zo snel mogelijk je lijst (nog eens) luisteren? "Ik doe het eigenlijk op hele ‘normale’ momenten die iedereen wel kent: als ik ‘s ochtends opsta, tijdens het tanden poetsen en tijdens het ontbijt kan ik ook gewoon luisteren. Ook goede momenten: op de fiets naar school of tijdens het sporten."

Je kunt met Storytel waar en wanneer je maar wilt de boeken voor je leeslijst  luisteren. Probeer Storytel nu 30 dagen gratis

Gepubliceerd op 12 maart 2020

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.