Ik ben wereldkampioene uitstellen

Ik ben wereldkampioene uitstellen

Door Lily

Twee Duitse lesboeken liggen me arrogant aan te staren. "Na klar!" schreeuwen ze. Ik ben al drie dagen ziek thuis, en nu pas begin ik met leren. Uiteraard onder het motto "ik werk beter onder druk". Vrij vertaald: "Duits is stom en ik ben wereldkampioene uitstellen".
Ik neem maar weer plaats achter mijn beeldscherm. Het is toch iets moois, columns schrijven. Het draagt bij aan mijn lage cijfers, maar er is in ieder geval een nieuw motto: "Bloggen, de oplossing voor al uw blokfrustraties."

Zaterdagavond, hoofdpijnavond

En ik heb een tweede excuus; het is zondag. Dat betekent dat het gisteren zaterdag was. Ik zou dus eigenlijk boven het toilet moeten hangen, als ik mijn bed al uit was. Het plafond zou rond moeten tollen en ik zou de grootste moeite moeten hebben om de kroegtaferelen van gisteravond naar boven te halen. Helaas is dit een beetje een slap smoesje, want het enige gezelschap dat ik gisteren had bestond uit ibuprofenpilletjes en een flesje hoestdrank. Niks Alkmaar. Helemaal alleen met mijn boeken. En om me even extra te pijnigen ontving ik nog wel een smsje: We zijn in de pub, groeten van Bart en Stijn. Geweldig.

Ik doe later niks met Duits

Ik troost mezelf met het idee dat zij nu wél boven het toilet hangen. Ha, net goed. Excuus nummer drie: zoals het een echte achttienjarige scholiere betaamt, "ga ik later tóch niks met Duits doen". Duits heb je alleen maar nodig als je leraar Duits wilt worden. Of tolk. En stel dat ik later journalistiek ga studeren, dan heb ik toch wat materiaal nodig om te laten zien. Conclusie: ik moet schrijven voor het weblog. En school staat dat in de weg!

Nog 24 uur te gaan

Bovendien is morgen het vijfde uur pas het uur van de waarheid. Vijf voor twaalf dus, dat is nog bijna vierentwintig uur in de toekomst. Desnoods kan ik morgenochtend nog beginnen. 's Ochtends werk ik ook veel beter, meer koffie, dus meer concentratie. Maar goed, de opleiding journalistiek neemt vast geen mensen aan die gezakt zijn op Duits. Ik moet gewoon leren. Na klar.

Gepubliceerd op 12 januari 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

?.

?.

hey, ik ben ook ziek geweest en heb zoveel in te halen. ik ben aan het leren voor nederlands maar het wil maar niet lukken, ik heb totaal geen zin. morgen de laatste dag school voor de vakantie en de laatste loodjes wegen het zwaarst,
weet jij wat ik kan doen om studeren leuker te maken???

14 jaar geleden

J.

J.

shitface

14 jaar geleden

S.

S.

morgen geschiedenis PTA en levensbeschouwing :S nog steeds niet begonnen met leren whaha, ik ben de #1

14 jaar geleden

H.

H.

Geniaal gewoon, echt gewoon geeniaal, echt geniaal gewoon, gewoon echt geniaal, echt waargewoon echt geniaal.

14 jaar geleden

A.

A.

ik vind het helemaal niks ik heb verwachting VWO+ dus ik red me wel en me eigen computer (zit in groep 8)

14 jaar geleden

C.

C.

ik doe gewoon 1 dag van te voren mijn huiswer en als ik een pw/so heb 3 dagen van te voren en met engels en wisk loop ik toch al 2 hoofdstukken vooruit dus dat hoef ik dan alleen nog maar te leren als dat moet. en ik heb zoiezo al niet zo veel huiswerk omdat ik op het aoc terra in emmen zit en daar heb je veel extra vakken dus per dag ong. 2 vakken huiswerk en meer ook niet. lekkker makkelijk dus. hahaha
-xxx- claudia uit klazienaveen

14 jaar geleden

M.

M.

ik zou gewoon beginnen!!!

14 jaar geleden

L.

L.

cool zeg van je :)

14 jaar geleden

H.

H.

leuk

14 jaar geleden

S.

S.

het is niet slim om je hw uit te stellen

14 jaar geleden

I.

I.

Bleeeeh. Ik wou dat ik al mijn boeken in kon stralen naar me hoofd. <BR>En, wat ben ik in godsnaam op dit moment aan het doen? Ik heb het zóo druk en ik zit hier uitgebreid 60 reacties te lezen over het uitstellen van werkt. Terwijl ik daar nú verandering in kan brengen maar daar heb ik absoluut geen zin in. <BR>Waaah, ik haat MTV met hun leuke 'weekendbreaks'.

14 jaar geleden

K.

K.

Zeg als duits zo moeilijk is waarom doet iedereen het dan laat het gewoon falle

14 jaar geleden

M.

M.

je schrijft erg leuk, het komt mij ook bekend voor ik stel ook altijd uit, en wat ik dan echt onzin vind heb ik nou nog steeds niet gedaan. Ik moet voor de opleiding pw boekverslagen maken en dan over boeken voor kleine kinderen. Dat staat helaas niet op scholieren.com zoals bob de bouwer enz, van 0 tot 12 ,10 boekverslagen.
slaat gewoon nergens op.
van duits ben ik gelukkig af.

14 jaar geleden

R.

R.

hey Lily!

leuk om te lezen... was dat de toets waar ik je nog voor overhoord heb? ^^ (haha)

en wat afleiding betreft... ja, ik moet bekennen dat het mij ook dagelijks vastgrijpt met zijn tentakels, die mij alsmaar dieper in een dal sleuren. Een dal waar geen eind in te vinden is...
totdat de examens beginnen/eindigen, dan is alles over! =D'

en dat is de drijfveer van het huiswerk. het moet, omdat de start ervan, het einde is. het einde waar het allemaal om begonnen is. Je Diploma! en dus je toekomst. en dus het geen waarvoor je leeft.
je zou dus kunnen zeggen dat je je huiswerk maakt om je levensdoel te bereiken?!?!... nee liever niet xD

nee ik ben geen filosoof, maar wel fel tegenstander van 'actieve' informatieverwerking in het menselijk brein. geef mij maar kunstmatige intelligentie... xD of laat alles maar passief gaan. dat scheelt zóoooveel moeite...

succes met bloggen, ik beloof vaker wat te lezen ^^... en misschien ga ik nog eens solliciteren :p (ik zag dat je niet de enige DaVinciaan was, dus wie weet ;-))

groetjes, Ruben

14 jaar geleden

L.

L.

Haha bedankt voor de leuke reacties. :P Huidige bezigheid; op scholieren.com reacties lezen terwijl ik aan een spreekbeurt engels zou moeten zitten. Maar kom op, het is vrijdag!

14 jaar geleden

E.

E.

Ja, we kennen het probleem. Alles is beter dan huiswerk maken. In plaats van Latijn leren voor maandag ben ik nu jou blog aan het lezen.

Nog een tip die mij (soms) helpt: zet je computer uit! Dan is het grootste gedeelte van de afleiding al pleite. Maarja, wie ben ik om tips te geven. Voor de mensen met Laagland (nederlands literatuur): als je een toets hebt over het hele boek, dan is 1 dag van tevoren beginnen niet genoeg xD

14 jaar geleden

B.

B.

ik ben ook een echte kei met uitstelle!!!!!!!!!
maar al die tips ze helpen mij niet echt!
ik weet nu echt niet meer wat ik moet doen, want als ik zo door ga blijf ik zitten

14 jaar geleden

T.

T.

uuhm ik zal later nog wel eens reageren, ik moet nog sporten ...



aah nee , nie uitstellen ,gewoon doen nu
het fenomeen is wel vrij herkenbaar ja :)

14 jaar geleden

B.

B.

@Wouter

Er staat volgens mij al een fout in je eigen tekst. Na het woordje -en komt er geen komma zolang het niet nodig is. Het is nu dubbelop wat je doet. Dus geen: "ik zoek een boek, en ik ben boos. Komma'tje weg en hij ziet er prima uit.

14 jaar geleden

L.

L.

haha hoe herkenbaar bij mij.
Ik moet nu eigenlijk aan mijn sectorwerkstuk, boekverslag nederlands en wiskunde tentamen.
maar Ik blijf 't maar uitstelle xD

14 jaar geleden

A.

A.

jaah ik herken het..
ik moet morgen een werkstuk inleveren en ben 5 dagen geleden begonnen; vanavond snel ff van alles gekopiert en door elkaar gezet zodat het niet opvalt (xD) en klaar..
maar wat denk je..
die fokking pc slaat het niet op -.-
nergens te bekennen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :@

jaah nu zit ik hier maar 1 te zoeken om te kopieren.. xD

14 jaar geleden

S.

S.

Helemaal mee eens. Ik sta nu een 6 voor Duits, en dat vind ik nog wel een prestatie op het Gymnasium zonder te leren omdat het gewoon zo'n **** *********** *****vak is. In het begin was het wel erg makkelijk, maar we hebben nu een zeurlerares en ik heb er gewoon geen zin in. Ik speel gitaar en doe aan judo. Dat is pas belangrijk!

14 jaar geleden

O.

O.

Ik hou ook van uitstellen =)

Een tip om het minder te doen is:
Begin met de kleine simpele dingetjes.
Dan krijg je meer motivatie en kun je die afvinken op je nog te doen lijst. =P

14 jaar geleden

D.

D.

bij mij is het ook zeer herkenbaar, ik ben op dit moment zelf bezig om een gigantische boekbespreking tegen morgen af te krijgen, jammer dat onze leerkracht het niet uitstelde. want we gaan morgenvroeg naar de Sid-in beurs en dan valt haar les ook weg, maar ze gaf het werk toch nog op.
Stom Stom Stom

14 jaar geleden

B.

B.

Yo!
Ik weet wel dat jullie van elkaar houden, maar houdt nu ff op, het moet wel serieus blijven op deze column anders is het niet eluk voor echte Lilly. You know what I mean!!!!!!!
Goodbye my lovers!

14 jaar geleden

K.

K.

Heey Ik weet dat jullie t niet grappig vinden maar ik ga echt niet stoppen hoor, ookal ben ik nieuw hier =D

Greetings en tot zo ik blijf online 4ever!

14 jaar geleden

B.

B.

wrm schrijf je het niet in het duits?
cmon its an idea

14 jaar geleden

J.

J.

ik ben ook van het uitstellen, en niet zo'n beetje doen. ik moet morgen een boekverslag inleveren. MORGEN!! en hoe laat is het?? 11 uur sávonds!! :D hahahah XDXD ik heb tot morgen 5 uur om het in te leveren anders word het een 1. gelukkig is scholieren.com er nog, dus ik kan lekker kopieeren :) als mevrouw ter smitters maar niet alles gaat nakijken op deze site om te kijken of we hebben gekopieerd, anders heb ik dus like heel erg een probleem xD
maarja maakt niet uit.
Wat duits betreft: IK HAAT HET! GOEIE GENADE!
stomme redemittels, lernlisten un das stomme witte irritante DING genaamd Flamchen :@
die doet net of duits leuk is ofzo!
AARFGH!
nouja ik moet weer verder, heb nog een hoop te doen
en er staat nog een GIGANTISCHE berg was op me te wachten, ook vóór morgen moet het af.
jippie
ken niet wachten XD
noujaa kusjes <33

14 jaar geleden

H.

H.

uitstellen FTW.
Moet nu mijn boekverslag maken voor engels, geen zin....
Maarja, ik heb een excuus, ik ben dyslectisch en ik heb ADD. dus ik kan er niets aan doen dat ik de hele dag zit te beginnen met huiswerk maken.

14 jaar geleden

..

..

Ik heb pww
in 5 dagen 13 toetsen!!
school is egt gestoord!!!

14 jaar geleden

M.

M.

Lang leven uitstellen jeeeeuj!
Of niet, pff maatschappijleer, allemaal letterlijk leren dus.. en helemaal geen zin in.. zit altmaar te hyven, facebooken of te staren in het niets. Bovendien word ik supersnel afgeleid, ik kan er ook niets aan doen :p.. ik wil weekend en nog beter, vakantie. Maarjah.. ik ga denk ik maar eens fatsoenlijk beginnen, morgen het eerste uur gelijk proefwerk pff..

14 jaar geleden

E.

E.

Herkenbaar, ik zou nu eigenlijk hw moeten maken. kwas namelijk opzoek naar iets.
Na ja, dan maar weer aan de slag.....

14 jaar geleden

H.

H.

Ik ken het, ik lees nu momenteel blogs..
terwijl ik mijn boekverlslag nederlands zou moeten zitten maken.. xD

14 jaar geleden

M.

M.

Dan zit je in ieder geval wel op een website die je er bij kan helpen ;-) Toch weer een stapje dichterbij :P

14 jaar geleden

M.

M.

Wanneer ik duitse woordjes in mijn hoofd moet stampen, dan doe ik dat via wrts.nl maar het lukt nooit om even gewoon te leren :-( altijd even msn checken en dan weer youtube oh en dan weer klikken op zo'n reclame aan de sidebars van youtube...
leerfailure </3

14 jaar geleden

W.

W.

Zullen we anders proberen fatsoenlijk Nederlands te typen? Misschien dat je daar in ieder geval iets van opsteekt.
Zoals wellicht te bemerken valt, word ik zo langzamerhand gek van het constant lezen van spelfouten in allerlei reacties op deze site, en ik schroom mij dan ook niet hier iets van te zeggen. Misschien helpt het om dit in ieder geval af te leren.
Ik ben docent Nederlands, en hoe vaak ik wel niet toetsen nakijk waar (volgens leerlingen) 'per ongeluk' msn-taal-achtige woorden in staan.
Puur aangeleerd gedrag. blijf het vaak genoeg doen, dan komt er vanzelf een moment waarop het dusdanig ver in je systeem is doorgedrongen dat je twijfelt tussen: "Was het nou 'w8 ff' of 'wacht even?' "
Het is enkel een tip, zie maar wat je er mee doet.

14 jaar geleden

J.

J.

Dit is een normaal weekend voor mij hoor :P

stom huiswerk :(

14 jaar geleden

M.

M.

joeng die leerkrachte eah bij ons op school die kenne niks anders dan porno xd
en zaaage da die kunne ,
& altijt ma straf geve tenzij ze beter e keer eerst naar hun eige moete zien n.n
En dan als wij ne keer beginne over porno moge we na de directeur goann ,;p

14 jaar geleden

S.

S.

Oke.. genoeg uitgesteld ik ga nu beginnen xD

14 jaar geleden

K.

K.

Sterker nog, ik moet over een halfuur naar school en ik zit nog op scholieren.com naar samenvattingen te zoeken om te leren voor mijn MO Nederlands.

14 jaar geleden

S.

S.

Koning der uitstellers meld zich hier!

Ik was gister thuis gekomen van school na een scheikunde toets en een nederlands toets. Dus ik dacht laat me maar vroeg slapen dan heb ik heel de nacht om bio te leren voor vandaag.. Nou ik was om 15.30 in slaap gevallen denk ik en om 21.45 was ik weer wakker.. sinds die tijd ben ik bezig met van alles en nog wat behalve met biologie en het is nu al 6.40 en ik heb helemaal niks aan bio gedaan. De reden dat ik op scholieren.com was om een samenvatting te zoeken en toevallig las ik dit blog en ik dacht ik moet gewoon een comment droppen aangezien het mijn gedrag perfect reflecteerd

14 jaar geleden

M.

M.

ik ben ook zo'n uitsteller. het is nu 0.15 en ik ben eindelijk begonnen aan boekverslag nederlands dat ik eigenlijk vorige week vrijdag af had moeten hebben.

14 jaar geleden

B.

B.

ik stel ook altijd zo lang mogelijk uit ik denk altijd dat doe ik later wel maar dat doe ik ook nooit en zo word het steeds verder uitgesteld ik zie het nut ook niet in van huiswerk maken mn rapport is goed

14 jaar geleden

I.

I.

ik ben al even erg. ik moet 8 onvoldoendes wegwerken en ik heb nog niks gedaan.. planning gemaakt ja.. maar daar houd ik me niet aanxD red mij!

14 jaar geleden

J.

J.

Ja dit komt me zeker bekend voor. En het mooie eraan is, dat ik op dit moment een beschouwing zou moeten schrijven, over de luie houding van scholieren.
En uiteraard was dit vele malen interessanter.

14 jaar geleden

S.

S.

Jij schrijft echt leuk! haha ik zou inderdaad maar journalistiek gaan doen als ik jou was.

14 jaar geleden

S.

S.

HAha,, Super herkenbaar en heel toevallig ben ik nu ook aan het uitstellen voor duits en hebben wij ook het boek Na Klar!
Super veel succes!!
X

14 jaar geleden

E.

E.

Dit fenomeen komt me niet alleen bekend voor, je beschrijving is gewoon perfect, het studieontwijkend gedrag terwijl je eigenlijk Duits moet doen, net zoals dat ik nu reageer op een column terwijl mijn bioboek me aan ligt te gapen, en vlak hiervoor mijn gitaar interessanter vond dan alles op de aardbodem, typisch ;)
leuke column, keep up the good stuff
tschüss

14 jaar geleden

S.

S.

herkenbaar

14 jaar geleden

M.

M.

Haha super toevallig ben nu mijn duits aan het uitstellen en dit aan het lezen!
Ga maar eens werken.....

Of niet

14 jaar geleden

D.

D.

@Denise: Ze heet Lily, duh :P

14 jaar geleden

J.

J.

Haat aan duits! En aan de leraren Duits

14 jaar geleden

D.

D.

Geen idee wie je bent, maar je kan leuk schrijven. X

14 jaar geleden

C.

C.

Je hbt helemaal gelijk:P
duits is *****************************
grrrrr
heb dit jaar pas 2 voldoendes gehaald:(

14 jaar geleden

D.

D.

Wat dacht je van de dag waarop je de toets hebt? Dat is pas uitstellen! Btw, over uitstellen gesproken...Ik was net nog bezig met mn toetsweekvoorbereiding en nou zit ik al die blogs van scholieren.com te bekijken. Ach ja, ik zal het nooit afleren.

14 jaar geleden

J.

J.

als je met muziek werkt gaat het veeeel beter!! probeer dat is. maar stel niet uit dat is gwn stom. later krijg je er spijt van!

14 jaar geleden

J.

J.

dank je joost het hielp (beetje)

14 jaar geleden

L.

L.

Nou, ik ben weer bezig hoor. Scholieren.com bekijken met een Duits boek naast me op het bureau. Dit keer gelukkig niet meer zo ziek en ach; morgen nog twee tussenuren voor de toets! Gelukkig sta ik er niet alleen voor in mijn uitstelgedrag. :)

14 jaar geleden

L.

L.

Mijn liefste Lily,

Ik ben over de jaren over scholieren.com verliefd op je geworden. Nu ga ik mijn liefde uitdrukken in een Haiku:

Vol van jou ben ik
zonder mij te verliezen
in jou ben ik heel

Ik hou van je Lily.

Laurens

14 jaar geleden

R.

R.

haha, een volle fles hoestdrank en wat painkillers en je vermaakt je meer dan met een dozijn biertjes op!

14 jaar geleden

N.

N.

uitstellen ken er alles van , die mooie tv en computer. Weet iemand iets om die verleiding te weerstaan??? In het weekend veel inhalen werkt voor mij ook niet. Zondag na het uitgaan heb ik voetbal en kan me erna nooit toe zetten om wat te doen . Zaterdag denk je van het weekend is toch pas net begonnen?

14 jaar geleden

K.

K.

En? Hoe ging 'ie?

14 jaar geleden

A.

A.

Heel veel succes! ^^

14 jaar geleden

M.

M.

Uitstellen... Ik denk dat er heel wat kampioenen uitstellen rondlopen! Ik ben er heel goed in moet ik zeggen. Maar zoals @gus al zegt, hoe kom je er vanaf? De tip: gewoon beginnen, geen afleiding bla bla, helpt niet..

14 jaar geleden

R.

R.

blij dat ik geen duits heb om ook uit te moeten stellen
ik heb al genoeg moeite om smoesjes te verzinnen voor wiskunde economie scheikunde nederlands (al 0 van de 3 boekverslagen af) natuurkunde (maar 3 hoofdstukken achter) en ehm de rest die ik "vergeten" ben

14 jaar geleden

Y.

Y.

heel herkenbaar, ik heb toetsweek en heb morgen Duitse literatuur egt heel stom en moeilijk met al die name en jaargetalle, dus ging ik net wiskunde make, maar moet al bij opdracht 40 zijn bij 10 snapte ik t al niet meer haha, toen ging ik aan me po geschiedenis werke en nu zit ik dit bolg in te vulle haha. dus ik denk dat ik dit wereldkampioenschap toch egt ga winne xxx

14 jaar geleden

G.

G.

Ja, ik ben ook van het uitstellen... Da's wel echt een slechte eigenschap. Hoe kom ik er vanaf???

14 jaar geleden

Y.

Y.

gwn een planning make, helpt bij mij soms best goed en als je het afhebt geeft dat wel een goed gevoel. probeer het eenz misschien helpt het je suc6.xxx

14 jaar geleden

S.

S.

Www scholieren.. Smashing :)

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.