Hoera, ik word 17 jaar, 4 maanden en 28 dagen oud!

Hoera, ik word 17 jaar, 4 maanden en 28 dagen oud!

Door Dina

De feestelijke slingers hangen al, want het is vandaag 3 juni en ik heb zin in mijn feestje. Officieel ben ik 6 januari jarig, maar toen moest ik het laten bij een online feestje. Daarom ga ik nu op school mijn verjaardag op een compleet willekeurige dag inhalen. Van elke dag moeten we immers een feestje maken, toch?

Ik neem jullie mee naar de dag van mijn inhaalfeest op school, 3 juni 2022.

Waar het idee vandaan komt

Als je je (terecht) afvraagt 'Dina, waarom hecht je zoveel waarde aan een verjaardag?’, zal ik je niet langer in spanning houden en het uitleggen. Kort antwoord: ik HOUD van feestjes organiseren. Daarom vroeg ik eerder dit schooljaar aan mijn mentor of ik een stereotypische kringverjaardag mocht vieren tijdens mentoruur Mijn zeventiende verjaardag was op 6 januari, maar vanwege een zekere lockdown zaten we toen helaas thuis.

Toen we eenmaal fysiek naar school mochten, moest ik steeds mijn verjaardag uitstellen vanwege schooldrukte. Uiteindelijk was er een datum die ik kon gebruiken: vrijdag 3 juni. Aangezien mijn zeventiende verjaardag allang was geweest, werd die 3 juni mijn 17e, 4 maanden en 28 dagen verjaardag, een soort semi-verjaardag dus. Allemaal omdat ik toch intens geniet van het gênante moment dat een groep voor je zingt en je geen flauw benul hebt van wat je moet doen.

Voorbereidingen in volle gang

Oké, de datum is geprikt. Ik krijg van de docent groen licht om het tijdens het derde lesuur te houden. Nu is het tijd om inkopen te doen. Ik heb alvast de online uitnodigingen gestuurd via de klassenapp, hoewel ik stiekem heb overwogen om zulke papieren glitteruitnodigingen die er extreem fout uitzien te sturen, maar ik bespaar de bomen deze keer.

Ik ga de grootgrutter en troepwinkels af om allemaal vlaggetjes, bekertjes en ballonnen in mijn mandje gooien. Terwijl die over de toonbank rollen, denk ik na over het programma en wat we gaan doen. De stoelendans kan in elk geval echt niet missen. Ik bedoel, toen je dat vroeger op een kinderfeestje deed, werd iedereen fanatiek. En ik wil iets van een quiz maken, maar de tijd tikt en het is ondertussen de avond ervoor, dus of ik mijn volle acht uur slaap haal, wordt nog een dingetje…

3…2…1… Party time!

Het derde lesuur is aangebroken en de eerste klasgenoten lopen binnen. Iedereen heeft eten meegenomen. Handig, want dat bespaart toch wat centjes. Het buffet bestaat uit popcorn, chips, snoep, koekjes en nog meer koekjes. Oftewel: een buffet waar iedere tandarts spontaan van zou flauwvallen. Het digibord moet even wakker worden, maar gelukkig is het snel gefixt en beginnen we met een Kahoot!-quiz, gevolgd door onder meer de stoelendans en vooral veel vreten. Oh ja, uiteraard wordt er ook gezongen! En ook ik weet nog steeds niet wat ik in hemelsnaam moet doen als er gezongen wordt. Maar dat hoort er eenmaal bij. 

Kortom: het was zeker een geslaagd feestje, vooral dankzij mijn toffe docent/mentor en klasgenoten. En ik heb die dag al zin in morgen. Want dan word ik maar liefst 17 jaar, 4 maanden en 29 dagen oud. Nóg een reden voor een feestje. 

Lees ook
Ik heb een hekel aan mijn verjaardag

Gepubliceerd op 15 juli 2022
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.