Alleen vmbo'ers gezocht! Waar denk jij aan bij duurzaamheid? Vul de vragenlijst in en maak kans op een Bol.com bon van 15 euro

Meedoen

Hip: een eigen fashionblog

Hip: een eigen fashionblog

Je hebt dure modebladen met kledinginspiratie à 600 euro, en je hebt fashionbloggers. Die laatste zijn misschien nog wel het creatiefst, en bovendien zeer geschikt voor scholieren met een rood banksaldo. Vintage met een vleugje Zara en onbekende merken, dat werk.

Goed nieuws voor ons, shopgrage sloebers: er komen steeds meer blogs. Zoals Badhairdayblog.

In 'Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoalsgekleurde jeans, Draw Something en koptelefoons van 160 euro. Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties!

Mensen inspireren met je outfits

Het brein achter badhairdayblog.blogspot.com is Iris (18). Momenteel zit zij in vwo-6, en drie jaar geleden is zij begonnen met haar fashionblog. Iris vertelt: ''Ik ben begonnen met bloggen omdat ik iets met mijn liefde voor mode wilde doen. In 2009 begon ik deze blog en ik kreeg al gelijk reacties op wat ik postte. Het leukste eraan is dat je feedback krijgt van je volgers op wat je online zet. Ook is het tof dat je anderen kunt inspireren met jouw outfits.''

''Op dit moment schiet het bloggen er weleens bij in, omdat ik nu druk bezig ben met mijn examens. Dat is jammer, want ik wil mijn volgers natuurlijk niet teleurstellen. Vanaf de zomervakantie ga ik weer volop bloggen!''

Gratis sieraden

Bovendien kan het bloggen je ook een hoop opleveren: zo heeft Iris al eens gratis sieraden ontvangen, en heeft ze laatst ook al eens geborreld op een feestje van de Nederlandse webshop Freshcotton. Ook wordt ze weleens herkend op straat door haar blog. Iris: ''Onwijs leuk natuurlijk, en die sieraden heb ik ook op mijn blog geshowd. Ooit hoop ik nog een mooi jurkje of een paar hoge hakken te ontvangen.''

''Uiteindelijk is het belangrijkste natuurlijk om mijn volgers te blijven inspireren. Grootse plannen met mijn blog heb ik echter wel: het lijkt me heel leuk om echt bekend te worden met mijn blog, of nog eens uitgenodigd te worden voor de fashion week van New York of Parijs. Het is natuurlijk heel moeilijk om op te vallen tussen alle andere bloggers en echt bekend te worden met je blog, dus ik heb niet al te grote verwachtingen. Maar ik blijf wel dromen.''

Gepubliceerd op 2 mei 2012

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.