Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Het Grote Scholieren.com Jaaroverzicht

Het Grote Scholieren.com Jaaroverzicht

De kerstboom kan de deur uit en we kunnen vanaf vandaag een nieuw jaartal schrijven op onze toetsblaadjes, want: het is 2016! Dat betekent ook dat helaas (snik) 2015 over is. Het jaar waarin er bij Scholieren.com bloggers vertrokken (nogmaals snik), maar er ook veel ubervette blogs werden geschreven. Om afscheid te nemen van 2015, hier het Scholieren.com 2015 beste-van-het-blog-overzicht! 

In 2015 vertrok blogger Danielle na een periode van twee jaar de redactie om het grote studentenleven in Groningen te gaan beleven. Verder moesten wij afscheid nemen van blogmama Chris, die gelukkig werd opgevolgd door de nieuwe hoofdredactrice Renske. 

Gelukkig kwamen er ook weer veel nieuwe (en onwijs schattige) bloggers/vloggers bij, namelijk Jasmijn, Bram, Tassilo, Hizir, Wouter en Pim. Van hen zul je komend jaar dus nog veel meer zien.

Jan is toch Alice?!

In totaal publiceerden we maar liefst 602 blogs! Een mooi aantal en stuk voor stuk blogs waar de bloggers trots op kunnen zijn (even een schouderklopje voor onszelf, excuus). Herinner jij je bijvoorbeeld nog het blog over Jan is gewoon Jan uit ons vorige jaaroverzicht? Als je het niet meer weet, even een terugblik: Nienke interviewde Jan die geen jongen én geen meisje wilde zijn. In september dit jaar kwam daar een vervolg op, want: Jan heet nu Alice en is vrouw. Een bijzonder tweede blog.

Oscar had ook een interview met een opmerkelijk persoon: Abdelhak Nouri, een jonge stervoetballer die meespeelt met het eerste elftal van Ajax. En dan interviewde Mette nog schrijvers Herman Koch en Tim Krabbé, sprak Sophie met de hoofdrolspelers uit de film De Reünie en vuurde Jasmijn vragen af op VO-raad-voorzitter Paul Rosenmöller.

Vluchtelingen en gekleurde maskers

In 2015 gingen de bloggers ook de diepte in. Afgelopen jaar kreeg Nederland er aardig wat inwoners bij: asielzoekers. Dit actuele onderwerp met vele kanten en verhalen inspireerde onder meer Vanessa tot een blog over de werkelijke aantallen waarin deze mensen naar ons land komen. Ook Oscar verdiepte zich in dit onderwerp: hij sprak met drie jonge vluchtelingen die in hun uppie naar Nederland kwamen. Dat resulteerde in drie prachtinterviews. En dan was er nog vwo-scholier Huub Kwarten, die naar een vluchtelingenkamp reisde om mee te helpen. 

Verder blogte Ivo over autisme en het stigma dat eraan hangt, sprak Lisette over het 'masker' dat iedereen altijd opzet en Sophie stelde haar nieuwe familie voor. Ook schreef ze een persoonlijk blog over haar faalangst.

Valentijn en geschiedenisfoto's

Sinds begin dit schooljaar is blogger Ruben zelfs dagelijks op de Scholieren.com te vinden, hij is namelijk stagiair geworden. Vanuit die functie publiceerde hij een aantal toffe video's: zo sprak hij de mannen van B-Brave en maakte hij de nieuwe schoolhacksreeks. Ook deelde hij valentijnsrozen uit op het Montessori College in Arnhem.

Blogger Wayne ging lekker creatief bezig, door de foto's uit je geschiedenisboek te voorzien van ondertiteling. Ook liet hij zien wat er nou eigenlijk buiten het Instagramhokje gebeurt.

Over social media gesproken: bloggers Wayne en Ruben zochten ook uit hoe ver Instagrammers nu eigenlijk gaan voor een goeie foto. Ook onze privacy kwam aan bod, toen Bram programmamakers Tim en Nicolaas over hun livestream-project (24/7 per dag gefilmd worden, het zal je maar gebeuren!) sprak.

Oliebollen, champagne en katers

Dit jaar werd ik ook de langstzittende blogger van de redactie en daar ben ik ontzettend blij mee (hoera!). Volgend jaar hoop ik weer veel mooie blogs voor jullie te publiceren. Na de oliebollen, champagne en katers ben ik, samen met alle andere bloggers van Scholieren.com, weer bij je terug. Nog een gelukkig nieuw jaar met hopelijk nieuwe kansen en veel, heul veel nieuwe blogs en video's!

Mocht je nu alvast meer willen lezen? Check dan vast onze klassiekers, de mooiste reacties van onze lezers, of onze goede voornemens. Tot in 2016!

Gepubliceerd op 31 december 2015
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.