Het feest kan beginnen

Het feest kan beginnen

Door Roos

Vanochtend knalden CITO en het College voor Toetsen en Examens de definitieve normeringen online. Vmbo'ers, havisten en vwo'ers krijgen vanmiddag het verlossende telefoontje. Voor veel scholieren reden voor een feestje.

Direct nadat de normering bekend werd, zijn scholen aan het rekenen geslagen voor de examenuitslagen, om daarna de zenuwachtige scholieren te bellen. Rond het middaguur steeg de spanning flink. De meeste scholieren wachtten toen op een telefoontje (of juist geen telefoontje).

Verlossing

Onze videoblogger Thomas Blanken kreeg vanaf een uur of 13:00 in de groepsapp van zijn klas zo'n 80 berichtjes per minuut binnen. "Dat maakte het nóg spannender, de ene na de andere klasgenoot was geslaagd." Gelukkig kon Thomas zich al snel bij dat rijtje voegen. "Ik ben ook geslaagd, met een 7,7 gemiddeld", jubelt hij. 

Van de scholieren voor wie het verlossende woord snel kwam, verschenen al gauw foto's, filmpjes en kreten van plezier op Twitter. 

 

Gymnasiast en blogger Daniëlle geeft haar blijdschap een 9 op een schaal van 10. "Als ik zou zakken, zou dat op wiskunde zijn. Maar gelukkig heb ik geen telefoontje gehad en ben ik dus geslaagd!" De vlag hangt bij Daniëlle al buiten. Dat geldt ook voor Lotte. "Ik ben in exstase, ik ben zo blij! En al mijn vrienden zijn ook geslaagd, dat maakt het extra mooi."

Huisfotograaf Sophie kreeg als laatste van onze bloggers de uitslag. "Ik ben een soort van half geslaagd", vertelt ze. "Ik doe havo op het volwassenenonderwijs, in twee jaar. Dus nu de helft van de vakken en volgend jaar de andere helft." Sophie viert daarom vandaag een bescheiden feestje. "Ik ga een lekker ijsje halen."

Gezakt

Niet voor iedereen is het feest vanmiddag. Bij blogger Oscar kan de vlag helaas nog niet uit. "Ik heb een her, maar dat had ik wel verwacht", vertelt hij vanaf het de rand zwembad. Oscar gaat waarschijnlijk aardrijkskunde herkansen. De gezakt-tweets stromen inmiddels mondjesmaat binnen. Wij wensen deze pechvogels heel veel succes met hun herkansingen.

 

 

 

 

Gepubliceerd op 11 juni 2015
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

M.

M.

Bij mij werd je sowieso gebeld, en dan tussen half 5 en 6 uur. Terwijl iedereen om me heen van andere scholen al worden gebeld rond 1 uur, 2 uur, 3 uur, en soms zelfs 12 uur. Nou net mijn school moet zo sadistisch zijn.

7 jaar geleden

M.

M.

Ik hou van mijn school hoor daar niet van. Maar dit is gewoon gemeen.

7 jaar geleden

D.

D.

Heerlijk. Mijn school gaf geen tijd door wanneer we gebeld zouden worden. Ik heb dus vanaf 7 uur 's ochtends bij de telefoon gezeten :)

Ik kreeg in de groeps-whatsapp allemaal berichtjes van de hele klas dat iedereen was geslaagd, maar ik was om 18:00 nog steeds niet gebeld. Dus maar snel mijn mentor opgebeld... Wat een spanning! Gelukkig toch nog geslaagd.

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.