Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Havo- en vwo-examens Fries goed op niveau

Havo- en vwo-examens Fries goed op niveau

Door Elisa

Een klein groepje examenleerlingen, 22 vwo’ers en 32 havisten, maakten vanochtend het examen Fries. Wij spraken een docent en een leerling. “Ik maakte het vwo-examen in m’n eentje”, vertelt de-18 jarige Wieke Bouma.

Wieke vond het een makkelijk examen. "Ik had helemaal niet geleerd, maar het ging uiteindelijk wel goed." De teksten gingen over de rol van sport in een religie en de streekmuziek van Friesland. "Het was eerder saai dan interessant. Ik ben blij dat het er op zit en ga nu eindelijk van de vakantie genieten."

Op niveau

Reitsere Jonkman van het CSG Bogerman in Balk vond beide examens goed op niveau. "Havo was relatief makkelijker dan vwo, dat was te merken aan de hoeveelheid leerlingen die tot het einde bleven zitten. Bij havo konden er meer leerlingen voortijdig naar huis. Er was zelfs een leerling die na drie kwartier al naar huis vloog. De havisten kregen vooral speelse teksten voorgeschoteld, bijvoorbeeld over kussen en Friese cabaretiers. Het vwo had meer serieuze teksten, waar je echt goed te tijd voor moest nemen."

[poll:1186]

Vanaf maandag 14 mei t/m 29 mei worden er keihard examens gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het examennieuws? Volg ons Liveblog en de Eindexamens Facebookpagina voor supersnel nieuws. Check ons YouTube-kanaal voor een dagelijks examenjournaal rond de klok van 19:00u!

Gepubliceerd op 29 mei 2018
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.