Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Havisten krijgen per ongeluk vwo-vragen op examen aardrijkskunde

23 havo-leerlingen kregen afgelopen donderdag wel een héél moeilijk examen. Door een fout van de school, kregen zij per ongeluk een aantal vwo-vragen voor de kiezen. 

"Aan deze leerlingen is per ongeluk het erratum van het vwo-examen aardrijkskunde uitgedeeld", bevestigt een woordvoerder van het College voor Toetsen en Examen (CvTE) tegenover Scholieren.com. Een erratum is een papier waarop fouten in het oorspronkelijke examen worden hersteld. Het zou gaan om vier vragen.

Geheimhouding geschonden

Hierdoor is ook de geheimhouding van het vwo-examen aardrijkskunde geschonden, dat 23 mei plaatsvindt. Hoe de fout heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. Volgens een woordvoerder van de Onderwijsinspectie is er al oplossing gevonden: "Als inspectie hebben we twee dingen bekeken: hoe beperken we het ongemak voor de 23 havisten en hoe zorgen we ervoor dat vwo'ers hier geen voordeeltje uit halen."

"We hebben daarom besloten om een nieuw erratum voor het vwo-examen op te stellen, dat wordt naar alle scholen gestuurd. Het erratum dat door de havisten is ingezien, wordt dus niet meer gebruikt. De 23 havisten wachten straks hun cijfer af. Zij mogen dan zelf beslissen of ze hun eindcijfer behouden, of dat ze het examen opnieuw willen maken. Dat zal ze ook geen herkansing kosten."

Gepubliceerd op 16 mei 2022


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?