Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Gezakte vwo'er klaagt CvTE aan voor diploma

Door Oscar

Zakken is naar. Het zet je leven een jaar op pauze, geeft je vervelend gevoel en geeft je ouders gelijk voor al die keren dat ze zeiden “moet jij niet voor je examens leren?” Een vwo’er uit Brabant zakte, maar voelt zich genaaid en stapt daarom naar de rechter.

De anonieme leerling zakte omdat ze voor haar examen Frans 0,05 punt  te kort kwam. Omdat het CvTE heeft toegegeven dat er in dat examen een fout zat, zijn alle examenkandidaten die dit examen maakten, gecompenseerd met een aangepaste normering.

Gevolgen voor andere gezakten

Volgens de advocaat en zijn cliënt is dit niet genoeg. De Brabantse zonder diploma denkt recht te hebben op meer punten en dus op een diploma. Mocht de aanklagers gelijk krijgen, dan heeft dit misschien ook gevolgen voor anderen die op Frans gezakt zijn. De advocaat van de aanklager raadt deze mensen in ieder geval aan bij het CvTE aan de bel te trekken wanneer er morgen besloten wordt dat de scholier meer compensatie verdient.

Een examenuitslag niet accepteren en via de rechter gelijk proberen te halen is nog niet eerder gedaan. Al denken wij op de redactie dat er duizenden zijn die het wel eens gezegd hebben: “Ik zweer het man, ik klaag ze gewoon aan als ik zak!”.

Veel kritiek

Er was de afgelopen examenperiode enorm veel kritiek op het examen in kwestie. Lees hier de reacties van onze respondenten nog eens. De zaak komt morgen voor.

Gepubliceerd op 22 augustus 2017


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?