Getatoeëerd varken en Justin Bieber in havo-examen tehatex

Door Elisa

Veel creatieve scholieren kiezen voor het vak TeHaTex. Deze middag gingen 3.973 havo-scholieren tussen 13:30 en 16:00 uur aan de slag met dit eindexamen. Creatief waren de examenmakers zeker: een varken met tatoeages van Sneeuwwitje en het logo van Louis Vuitton. "Ik kreeg mijn examen net binnen de tijd af en heb wel 13 A4’tjes vol geschreven", beweert Ianthe Sosef (18).

Dat het vooral een lang examen was, daar zijn beide correspondenten het over eens. De 17-jarige Anouk Keijman vond het een erg lang examen. "Ik heb het net gered, maar er waren ook klasgenoten die het helemaal niet af hadden." De lengte vond de 17-jarige Romi van de Zwan ook minder fijn. “Ik had een beetje kramp in mijn handen door het vele schrijfwerk. Vergeleken met vorig jaar, toen ik ook examen had gedaan, was dit examen makkelijker.”

Gemengde gevoelens

Ondanks de lengte ging het bij Ianthe en Anouk wel heel goed. Ianthe: "Als ik niet geleerd had, kon ik het zelfs maken." Anouk vond het ook een grappig examen. "Er was een selfie van Justin Bieber met de vraag waarom hij narcistisch was. Er werden herkenbare bronnen gebruikt, daardoor kon ik makkelijk antwoorden." De vragen over Justin Bieber waren ook Romi niet ontgaan. “Ik vond het leuk dat die erin zaten en heb lachend de vragen beantwoord.” In het examen moesten de kandidaten vragen beantwoorden rondom de getatoeëerde varken va Jeff Koons. “Ik heb mijn tekendocente hierover gesproken en zij vond die vragen ook een beetje vreemd.”

Anouk had in de zaal wel last van verschillende geluiden. "Er was iemand het gras aan het maaien voor een halfuur lang. Ook waren er scholieren met een fietsbel aan het bellen. Maar daar ga ik niet over klagen, wel over de lengte." Bij Ianthe in de zaal was het ook niet rustig. "Tijdens het uitdelen was het helemaal chaos, overal lagen blaadjes en er was een wesp naast me aan het vliegen, waardoor ik werd afgeleid." Romi had wel oordopjes in. “Maar soms werd ik nog wel gestoord door geluiden op het dak, alsof er wat zwaars neerviel.”

Evenwichtig examen

Docent Marieke de Vree van het Bonhoeffer College vond het een mooi en evenwichtig examen. "De voorbeelden bij de vragen vind ik goed gekozen. Voor mijn leerlingen zijn ze aansprekend, omdat ze van deze tijd zijn."

De Vree merkte ook op dat het een lang examen was. "Ik heb gemerkt dat het examen de laatste paar jaren veel langer is geworden. Ik vind dat ze dat wel moeten inkorten. Aan de andere kant: als je goed geleerd had, was het goed te doen."

Bij de klachtenlijn van het LAKS druppelden tot nu toe enkele tientallen klachten binnen. Lizelot: "De klachten gingen in ieder geval niet over het feit dat Justin Bieber in het examen zat, daar waren sommige kandidaten juist erg blij mee."

[poll:1150]

Vanaf maandag 14 mei t/m 29 mei worden er keihard examens gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het examennieuws? Volg ons Liveblog en de Eindexamens Facebookpagina voor supersnel nieuws. Check ons YouTube-kanaal voor een dagelijks examenjournaal rond de klok van 19:00u!

 

Gepubliceerd op 16 mei 2018
ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.