Gerson (18) heeft een eigen nagelstudio: 'De klanten blij zien weggaan, daar word ik echt blij van.'

Gerson (18) heeft een eigen nagelstudio: 'De klanten blij zien weggaan, daar word ik echt blij van.'

Door Zoë

Een 18-jarige jongen die naast zijn studie facilitaire dienstverlening zijn weekenden spendeert aan het zetten van acrylnagels: het is niet iets wat je erg regelmatig hoort. Toch is het iets wat Gerson het allerliefste doet. En waar hij het eerst vooral voor de lol deed, groeit zijn hobby nu echt uit tot een succesvol bedrijfje. 


Hoe het allemaal begon…

Het begon allemaal twee jaar geleden, wanneer Gerson op bezoek gaat bij de oma van zijn vriendin: "De oma van mijn vriendin had allemaal nagelspullen gekocht, en wij mochten deze uitproberen. Ik was gelijk enthousiast en vroeg bij thuiskomst of ik ook spullen mocht bestellen. Helaas waren de penselen en overige producten die ik had besteld niet van goede kwaliteit, waardoor ik bij mijn eerste sets steeds 'kon beter' dacht." Als Gerson een tijd later de goede spullen heeft, gaat het al een stuk beter. Beetje bij beetje bloeit hij op tot een ware nagestylist, en dit zonder opleiding: "Toen ik begon met nagels zetten keek ik heel veel YouTube video’s, waardoor ik heb geleerd hoe ik de opbouw van acryl moest doen en op welke manier ik de nagels kon shapen. Toen ik dat eenmaal onder controle had, keek ik heel veel video’s over nailart. Bovendien kreeg ik ook af en toe tips van andere nagelstylisten."

Één van Gerson’s nieuwste sets

Plannen, plannen en nog eens plannen

Inmiddels heeft Gerson het zetten van acryl en het doen van nailart al goed onder de knie. Als ik vraag of er nog iets is wat hij nog niet kan, zegt hij: "Alles wat mijn klanten aan mij hebben gevraagd, kon ik wel. Wat ik wel graag nog zou willen leren, is hoe ik 3D-bloemen moet maken. Je moet namelijk best snel werken om zo’n bloem goed te laten lukken." Het kan ingewikkeld zijn om school en nagels zetten te combineren: "Ik moet veel plannen. Nagels zetten doe ik vooral in het weekend, zodat ik me doordeweeks op mijn opleiding kan focussen. Ik zit nu in het laatste jaar van mijn opleiding, en wil hierna een tussenjaar nemen. In dit jaar wil ik me helemaal focussen op het nagels zetten en kijken hoe goed mijn bedrijfje loopt."


Certificaten

In de toekomst wil Gerson ook focussen op het halen van ‘officiële’ certificaten voor het zetten van nagels: "Op dit moment heb ik deze niet, omdat ik mezelf alle technieken op het gebied van nagels zetten en hygiëne heb aangeleerd. Als ik een cursus ga volgen, zal ik deze technieken allemaal weer moeten veranderen, aangezien elke cursus andere technieken hanteert. Mijn klanten vinden het niet erg dat ik nog geen certificaten heb. Ze zijn tot een week na onze afspraak verzekerd van een nieuwe set als ik de vorige niet goed heb gezet. Bovendien krijg ik regelmatig te horen dat ze mijn nagels beter vinden dan die van gecertificeerde stylisten."

Reacties

De reacties van Gerson’s vrienden en familie zijn veelal positief: "Een keer heb ik een minder leuke reactie gehad. Iemand die ik ken zei dat het raar is dat een jongen nagelstylist is. Tegen hem zei ik dat er helemaal geen geslacht aan deze hobby verbonden is. Gelukkig reageert mijn familie heel supportive. Ik doe mijn werk voornamelijk alleen, maar soms helpt een vriendin met reageren op dm’s van klanten." De klanten van Gerson, die vooral via TikTok, Insta of via via bij hem terecht zijn gekomen, toveren vaak een lach op zijn gezicht: "Het leukste moment was toen mijn klant een super grappige storytime vertelde. We moesten om de minuut lachen en ik was zelfs een uur langer bezig dan normaal. Gelukkig was ze mijn laatste klant van de dag."

@nailsbygk._ Thankyou guys so much for following me tnxx for almost the 4k #fy #boynailtech ♬ They say there are five stages of - NickLifts

Een TikTok waarmee Gerson veel nieuwe klanten heeft bereikt


Voor iedereen die zelf ook graag een nagelsalon wil beginnen, heeft Gerson nog een tip: "Koop alles wat je nodig hebt en begin gewoon! Zorg bovendien dat je jouw klanten kan bereiken, dus maak een logo en creeër een Insta-account. En laat je supporten door je familie."

Gepubliceerd op 21 november 2022
ADVERTENTIE

Wat zou je het liefste doen?

Maak een keuze en ontdek welke opleiding bij jou past!

REACTIES

J.

J.

Wow, wat een mooie nagels!!!

2 maanden geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.