Genomineerden Jongere van het Jaar 2013!

Genomineerden Jongere van het Jaar 2013!

Vandaag zijn de zeven genomineerden voor de 7Days Jongere van het Jaar verkiezing bekend gemaakt. De prijs gaat naar de jongere die afgelopen jaar de meest indrukwekkende prestatie leverde. Blogger Hidde mocht de prijs in 2012 in ontvangst nemen, nu mag hij 'm aan een opvolg(st)er uitreiken op vrijdag 13 december.

'Met deze verkiezing willen we laten zien dat veel jongeren heel positief bezig zijn,' zegt Lotte Stegeman, hoofdredacteur van 7Days. 'Als het over jongeren gaat, zijn de verhalen namelijk vaak negatief. Terwijl veel jongeren indrukwekkende prestaties leveren en daarnaast meestal nog gewoon naar school gaan ook. Zij komen uitgebreid aan bod in onze krant. Aan het eind van het jaar kiezen we de zeven meest indrukwekkende jongeren, het is dan aan onze lezers om een winnaar te kiezen.'

Genomineerden

Vorig jaar versloeg Hidde onder meer actrice Hanna Obbeek (15) en DJ Martin Garrix (17). De genomineerden voor Jongere van het Jaar 2013 zijn:

Démira Jansen (16)

Haalde als jongste deelnemer de finale van De Beste Singer Songwriter van Nederland, treedt op door heel Nederland en werkt hard aan een album.

Coen Postma (17)

Was dit jaar te zien in een bekroonde reeks van Het Klokhuis waarin hij vertelde over zijn eigen ervaring met kindermishandeling.

Tom Schoffelen (16) & Dante van der Heyden (17)

Bouwden hun eigen Elektronische Leer Omgeving (ELO) Scholica en richtten een bedrijf op om die bij scholen aan te bieden.

Julian Jordan (18)

Stond achter de draaitafels op feesten van New York tot India, werkte als producer samen met Sander van Doorn en werd door MTV gekroond tot Artist to Watch.

Lisa Müllenberg (17)

Werd Nederlands jeugdkampioen judo, pakte goud op het European Youth Olympic Festival in Utrecht en is hard op weg een top-judoka te worden.

Kelvin Boerma (17) & Peter de Harder (19)

Maken onder de naam The Cinemates korte internetfilms, voor de lol of in opdracht van bedrijven, goed voor duizenden YouTube-views.

Nils Verkooijen (16)

Was dit jaar onder meer te zien in Spijt! en werkt momenteel met een klasgenoot aan een eigen film over een jongen met een stofwisselingsziekte.

Stemmen?

Je kunt stemmen vanaf vrijdag 15 november. Op www.jongerevanhetjaar.nl stellen de genomineerden zich voor in een filmpje en kan iedereen zijn stem uitbrengen. De winnaar wordt vrijdag 13 december bekendgemaakt. De feestelijke uitreiking vindt plaats in NEMO te Amsterdam en wordt gepresenteerd door acteur Ruud Feltkamp.

Gepubliceerd op 15 november 2013
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

ik ga stemmen op JULIAN JORDAN !!!!!

8 jaar geleden