Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Gemengde reacties op vmbo-examen nask 1

Gemengde reacties op vmbo-examen nask 1

De vmbo'ers hebben donderdagmiddag het examen nask 1 gemaakt. Dat is het natuurkundige gedeelte van het vak natuur- en scheikunde. Volgens vmbo-tl'er Luka Hoekstra waren de vraag "erg raar en nogal onlogisch".

"Sommige vragen had ik niet verwacht in het examen en de toets was ook erg lang. Gelukkig zaten er ook veel meerkeuzevragen in", vertelt Luka. "Ik heb goed geleerd, maar weet niet of ik een voldoende heb. Ik zie meer op tegen mijn examen economie morgen."

Vmbo-tl'er Nienke Rolink weet niet zo goed hoe ze het examen van vanmiddag heeft gemaakt. "Het examen was soms best lastig, de stemming in de klas is ook heel wisselend." Nienke had wel goed geleerd voor nask 1, zo vertelt ze. "Ik zag best tegen dit examen op. Ik heb het afgelopen jaar ook wel gedacht 'waarom heb ik dit vak gekozen?' Ik denk dat ik gelukkig wel een voldoende heb."

Begrippenkennis

Het vmbo-kb examen was soms pittig en soms juist makkelijk volgens scholier Ric Oomen. "Er werd veel naar begrippen gevraagd, en dat was soms best lastig. Het examen leek wel op de stof die ik geleerd had, dus dat was wel fijn. Ik heb mijn best gedaan."

"Het tl-examen was van een goed niveau, maar ik heb al wel gezien dat veel leerlingen leesfouten hebben gemaakt", vertelt docent Rob van Bakel, docent op het 2College Jozefmavo. "Vraag 36 vond ik een opvallende vraag, de schematische tekening die daar bij stond was niet zo handig geplaatst. Toch denk ik dat leerlingen hier niet over zullen struikelen. Uiteindelijk vond ik het een prima examen."

Het LAKS meldt rond 17.30 dat er weinig klachten zijn binnengekomen over het vmbo-examen naSk1.

 

 

 

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2015.

Gepubliceerd op 21 mei 2015
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

V.

V.

ik vond het examen net iets te lang. ik kwam net als bijna iedereen uit mijn klas in tijdnoot!! hierdoor heb ik een aantal punten gemist!

6 jaar geleden

L.

L.

KKRRRRR MOEILIJK. KUT VAK. SPIJT VAN NASK

6 jaar geleden

L.

L.

KAPOOOOTTTT MOEILIJK. SPIJT VAN NASK.

6 jaar geleden

B.

B.

De vraagstellingen waren raar en niet zoals de voorgaande jaren want heb 5 examen gemaakt van 2010 tot 2014 en 2014 2e tijdvak allemaal in de 7 en deze denk ik echt een 4

6 jaar geleden

1.

1.

Echt raar ik was heel snel klaar paar dingen wist ik niet omdat ik niet geleerd heb was verder zeer goed te doen

6 jaar geleden

S.

S.

echt een moeilijk, lang proefwerk
heb vele oefen examens gemaakt, maar sommige vragen kwamen niet eens in de richting van een van de oefen toetsen, veel omrekenen naar eenheden waarvan ik ze soms nog niet eens van had gehoord.

maar goed hopen dat ik nog een 4,8/5 haal.

6 jaar geleden

M.

M.

Het was een super moeilijk examen, de vragen waren soms zo onduidelijk gesteld dat je niet eens wist waar je moest beginnen. Wel fijn dat je sommige dingen gewoon in je binas kon opzoeken maar daardoor kwam je wel in tijdnood bij de laatste paar vragen.
Dat waren ook niet de makkelijkste :/

6 jaar geleden