Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Geen verplicht digitaal vak op havo en vwo

Geen verplicht digitaal vak op havo en vwo

Door Chris

Er komt geen nieuw verplicht vak Informatie & Communicatie in de onderbouw van havo en vwo. Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs had adviezen gekregen om het digitale onderwijs op middelbare scholen te verbeteren, maar in het invoeren van een apart vak voor de onderbouw ziet hij niets, zo laat hij weten in een brief (pdf)

Volgens Dekker past het invoeren van een verplicht digitaal vak niet bij de vrijheid die scholen nu hebben om zelf te bepalen hoe ze het onderwijs willen inrichten.

Wel wil de staatssecretaris gaan kijken hoe het onderwijs in de onder- én bovenbouw beter kan. Volgens hem zijn er grote verschillen tussen scholen en wordt het hebben van goede digitale vaardigheden steeds belangrijker in de maatschappij.

Het keuzevak Informatica voor de bovenbouw zal in de toekomst dan ook grondig vernieuwd worden. In het advies dat Dekker heeft gekregen staat dat het vak op dit moment niet goed aansluit bij de hedendaagse eisen. Daar wil de staatssecretaris dan ook wat aan gaan doen. Mogelijk kan het vak in de toekomst ook deel gaan uitmaken van het eindexamen.

Gepubliceerd op 20 december 2013
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.