Freestyler Sheriff: van het plein tot het stadion

Door Jasper

Misschien ken je de bekendste freestyle voetballer Soufiane Touzani wel. Naast hem is er een nieuwe generatie aan het opkomen en één van hen is de zeventienjarige Sheriff. Wij spraken hem over zijn loopbaan: van het pleintje tot aan het stadion.

Nu is Sheriff een echte freestyler. Toch speelde hij eerst in een 'standaard' voetbalteam. Sheriff: "Toen ik nog veldvoetbal deed, was ik daarnaast al wel bezig met trucjes doen. Ik was altijd op straat met vrienden aan het oefenen. In het team vond ik de tricks eigenlijk het leukste, waardoor ik heb gekozen om te gaan freestylen. Het leuke hieraan is de kick van het entertainen en de lach van het publiek die je terugkrijgt."

Entertainen

De freestyle-sport is best sierlijk, waarmee het soms zelfs meer op dansen lijkt dan op voetbal. "Inderdaad gaat het om meer dan alleen goed met de bal te zijn. Het is belangrijk dat je een eigen stijl hebt, ook in bijvoorbeeld de kleding, maar vooral in hoe je beweegt. Ik heb bijvoorbeeld altijd muziek waarop ik beweeg in een soort urban-stijl. Het belangrijkste is dat mensen zien dat je er echt passie voor hebt."

Moeite

Om een beetje goed voor de dag te komen, is het natuurlijk belangrijk veel te trainen. "Eerst oefende ik zo'n zes uur per dag, nu nog maar een tot drie. Dat komt door de shows en events die ik ernaast doe. Veel bezig zijn is erg belangrijk om alles er soepel uit te laten zien, want dat is eigenlijk de truc."

Natuurlijk is er ook een moment waarop Sheriff ontdekt is. "Een bekende freestyler zag een filmpje van me en vroeg op Facebook wie de jongen in dat filmpje was. Dat was eigenlijk het begin waarmee ik een beetje bekender werd. Via mijn YouTube-kanaal heb ik dat kunnen uitbreiden en daarop staat bijvoorbeeld een video met Soufiane Touzani."

Toen Sheriff begon met voetballen, had hij niet verwacht dat hij zou staan waar hij nu staat. "Ik had het wel gehoopt, omdat ik best wel een dagdromer ben, maar verwachten niet. Wat ik ook niet had verwacht is dat ik ondernemer zou gaan worden." Sheriff heeft namelijk op zeventienjarige leeftijd een bedrijf gestart wat zich richt op entertainment, breder dan alleen freestyle-voetbal dus."

Inspireren

Sheriff is succesvol en hoopt daarmee ook anderen te motiveren en hun dromen na te jagen. "Ik doe gewoon mijn ding en daardoor ben ik gekomen waar ik nu ben. Als mensen mij zien, hoop ik dat bij hen het slotje zich opent en ze ook gemotiveerd worden om te doen wat ze leuk vinden. Misschien dat zij dan ook wel hun brood kunnen verdienen door hun ding te doen.

Naast zijn video's treedt Sheriff ook regelmatig op. "Toch vind ik de basis toch nog steeds het mooiste. Gewoon lekker op de straat, zonder zorgen. Dat was het leukste. Daar hoefde ik nog niet na te denken over geld verdienen. Aan de andere kant is het ook gaaf om op te treden. Zo heb ik bijvoorbeeld in het stadion van SC Cambuur gestaan. Daar kon ik toch een mooi signaal afgeven: wij, freestylers, zijn er ook."

 

Gepubliceerd op 1 maart 2018
ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.