Hou jij van lezen of juist helemaal niet? Doe mee aan deze vragenlijst en maak kans op 15 euro Bol.com-tegoed!

Fissa voor geslaagde scholieren

Fissa voor geslaagde scholieren

Door Joca

Havisten en vwo'ers kunnen vandaag opgelucht ademhalen, net zoals de vmbo'ers gisteren: de examenuitslagen zijn namelijk bekend! Voor veel scholieren reden voor een feestje.

Het College voor Examens (CvE) heeft vanochtend de definitieve normeringen voor de examens bekendgemaakt. Direct erna zijn scholen aan het rekenen geslagen voor de examenuitslagen, om daarna de gespannen scholieren te bellen. Dat wachten vond niet iedereen even leuk...

Taarten bakken

"Ik heb alles gedaan om de tijd maar te vullen", vertelt Marieke Dwarswaard. Ze bakte daarom in de uren voor de uitslag twee taarten en stofzuigde ook maar het hele huis. "Na het belletje viel er echt een last van mijn schouders. Ik ben superblij!"

Blogger Hidde pakte het wachten wat relaxter aan. "Beetje uitslapen en koffie drinken." Nadat hij hoorde dat hij geslaagd was hing hij snel de vlag uit. "Nu maar eens naar school om de cijfers te zien", zegt de havist met een glimlach.

Met de klok mee: De vlaggen van bloggers Pim, Bram, Anne en Hidde

Borrel

Voor gymnasiast Jochem Huyben staat er vanavond een examenborrel op het programma. "Gezellig op school met alle leraren en iedereen die examen heeft gedaan!" Na een ochtendje internetten kreeg hij het verlossende telefoontje: "Geslaagd, maar mijn mentor zei dat het geen verrassing was. Haha!"

De geslaagde blogger Bram schreef veel tijdens het wachten. "Ook heb ik maar even een WK-poule ingevuld." Het goednieuws-telefoontje betekent voor hem ook gelijk wat stressen. "Ik vertrek morgen naar Rome, als examencadeau. En stiekem moet ik nog best wel wat doen."

Gezakt

Het is helaas niet voor iedereen feest. Sommige scholieren kregen namelijk te horen dat ze gezakt waren. Voor een gedeelte is er nog een kans op een diploma door goed te scoren op de herkansing. Veel succes namens Scholieren.com!

Reacties op Twitter:

Gepubliceerd op 12 juni 2014
ADVERTENTIE

Waarin maak jij het verschil? Klik en ontdek de bachelors van Wageningen University

Bekijk alle 20 bachelors van Wageningen University

REACTIES

R.

R.

Dat eerste meisje is gewoon geslaagd. Ze bedoelde het in de zin; van ál ben ik niet geslaagd, alsnog eet ik taart.

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.