Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

Feminisme ook in havo-examen Spaans aanwezig

Oscar

930 havisten begonnen vanochtend aan hun laatste examen: Spaans. Het was een examen waarin een grote verscheidenheid aan onderwerpen terugkwam. Tussen al die teksten was ook een plaatsje ingeruimd voor een feministische tekst. 

In een examen waar volgens Melissa Blom weinig open vragen in voorkwamen kwam het feminisme volgens haar duidelijk naar voren. "Ja, in de tekst en in de vraagstelling merkte je die insteek wel." Omdat lezen niet haar sterkste punt is,  heeft ze echter geen idee hoe ze het gedaan heeft.

Stierenvechten en siësta 

Volgens Lisa Louws was het een 'echt havo-examen'. "Wat betreft de teksten: er zat voor iedereen wat leuks bij. Zoals de siësta en stierenvechten. Zelf heb ik mijn PWS over stierenvechten gehouden, dus daar werd ik wel enthousiast van."

Lisa vond het examen wel lastiger dan verwacht. "Vooral toen gevraagd werd waarom iemand geëmotioneerd raakte, moest ik wel even nadenken." Senne Smits vond de teksten vooral te lang. "Zeker voor een taal die je niet vloeiend spreekt, ik moest dan ook veel woorden opzoeken."

Altijd klagen

Hoewel Melissa op tijd klaar was en hoopt op een voldoende gaat ze toch klagen. "Dat doe ik bij elk examen, gewoon om de norm wat te verhogen. Maar als ik eerlijk ben: er viel eigenlijk niets te klagen." Senne gaat misschien wel klagen. "Tekst 4 was gewoon echt te lang en heel saai."

Lisa houdt zich verre van klagen. "Ik was na twee uur al klaar, had echt ruim de tijd. Spaans is gewoon een taal die ik echt heel makkelijk vind."

Vanaf woensdag 10 mei t/m 24 mei worden er keihard examens gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van al het examennieuws? Volg ons Liveblog en check onze livestream op onze Eindexamens facebookpagina elke dag rond de klok van 17:30u!

Gepubliceerd op 24 mei 2017
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.