Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Europese filmprijs voor NL scholieren

Europese filmprijs voor NL scholieren

Door Kim

Drie Nederlandse scholieren hebben dit weekend het Europese Filmfestival voor Scholieren gewonnen. Nick Golterman, Dyon Verkruissen en Tom Cloosterman van het Cals College in Nieuwegein mochten een weekje naar Griekenland om de eerste prijs in de categorie '16+' op te halen. En dat alles dankzij hun masterlijke filmpje Day 42: 

Maar Europa veroveren doe je niet in één keer: zowel in 2009 als in 2010 hadden deze gasten al het Nederlands Film Festival voor Scholieren gewonnen, en vorig jaar waren ze ook al tweede geworden in dezelfde Europese wedstrijd. Die trouwens officieel Camera Zizanio heet, en waar in totaal 260 filmpjes van jongeren uit 25 landen om verschillende prijzen vochten.

Mede-CalsCollegiaan Casper Buitendijk is in Griekenland trouwens tweede geworden in de categorie 'tot 16 jaar' met z'n animatie The Good, The Bad and The Wrong Line. En tot slot hebben nog wat andere Nederlandse scholieren hun visitekaartjes afgegeven in film-Europa: de video's Spreekbeurt Jake en The Rules wonnen net geen prijs, maar wel een eervolle vermelding. Een hoop goeie filmpjes van eigen bodem, dus. Straks is Nederland over dertig jaar het nieuwe Hollywood, als dat zo doorgaat. 

De Neerlandsche (bijna)-winnaars: zoek de nieuwe Spielberg

Gepubliceerd op 20 december 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Serieus goed zeg! Zwaar onder de indruk.

13 jaar geleden

D.

D.

heee daar was ik vorig jaar ook!

13 jaar geleden

D.

D.

sorry, maar ik vind het echt een slechte film.
er zit totaal geen verhaal achter. je kunt wel een leuk filmpje maken, maar het gaat toch eigenlijk om de boodschap die je ermee verteld. en ik snap de boodschap van deze film niet echt.
verder wel leuk gedaan, maar maak volgende keer een film met inhoud! (het is maar een tip)

groeten,
David

13 jaar geleden

(.

(.

Ik ben het totaal niet eens met David. Ontzettend sterke film, alles klopt. Echt talent, ga zo door jongens!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.