En ik noem je: Janet

En ik noem je: Janet

Het was de mooiste dag van mijn bestaan, de dag dat ik jou vond.

De kelderdeur van de tweedehandswinkel gaat open, en daar sta je dan: niet te groot en niet te klein. Bruin met een antieke feeling, een beetje roest en wat afbladderend verf.

Ik val in katzwijm als ik plaatsneem op jouw verende zadel. De plek waar ik al jaren op wachtte. Mijn gestolen beachcruiser kan me gestolen worden, want jouw komst was voorbestemd.

Voor de vorm maak ik nog een testrit, om te proeven hoe subliem je rijdt. Hoe jouw trappers voortreffelijk passen op mijn Dr Martens. Mijn benen verroeren zich en het constante geluid van een kleine imperfectie klinkt me hemels in de oren. Nee, je bent niet imperfect, je bent perfect.

Ik koop je, en ik noem je: Janet. Janet Jackson voluit, is hoe jij zal heten. Ik zal je naam koesteren. Mijn lieve Janet. Janet en ik.

Op weg naar grote avonturen, op weg naar De IJssalon om de Cherry Mania te kopen waar ik zo van houd. Voor jou koop ik een heerlijk olie-smakend ijsje, speciaal omdat jij mijn fiets bent. Vind je dit lief Janet? Houd je van me?

Samen zitten we buiten. Ik zit op het houten bankje en jij staat op je mooie stevige standaard. We genieten van het heerlijke romige smeltende ijs, en ik geniet van je aanwezigheid. Ik hoop dat je blij bent met mij als jouw nieuwe minnares, Janet, want ik ben zo gelukkig met jou.

Onze volgende stop is de kledingwinkel, waar ik desperate zoek naar een fluffy wollen broek. Zodat jij een lekker zacht kontje op je zadel hebt. Ik wil je niet pijn doen Janet, begrijp je dat? Ben je tevreden met mij? Kan ik 's ochtends in de spiegel kijken zonder schuldgevoel?

Ik zal niet rusten totdat jij veilig bent, mijn schat, mijn liefste. Ik neem je mee naar paradijs Halfords. Om een robuust slot te kopen, zodat jij die prachtig om je nek kunt hangen en voor eeuwig veilig bent.

Degene die jou aanraakt, mijn lieve Janet, zal weten dat jij mijn kostbaarste bezit bent. Ze zullen jouw schreeuw om hulp horen als een ijskoude kreet in de nacht, en de grond voelen trillen onder hun tere pikkedievenbeentjes. Nimmer zullen ze proberen jou aan opnieuw te raken. Nooit zullen ze proberen jouw mooie voorgevel, de mand, te betasten.

Een wondermooi slot is alles wat we samen nodig hebben. Als een huwelijksring om onze vingers.

Zacht zal ik plaatsnemen op je tere bagagedrager en ons rond laten rijden. Ik zal mijn benen licht omhoog houden zodat ze zegevieren in de wind. Ik zal je te hand nemen. Wij zij aan zij, door de stad en door het platteland. Overal waar wij komen, zal het leven een avontuur zijn.

Ik hou van je Janet, met heel mijn hart. Ook al kan je niets terugzeggen.

Gepubliceerd op 2 oktober 2011

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

geweldig leuk geschreven!

10 jaar geleden

J.

J.

Ik zou er niet mee naar Belgiƫ fietsen..

10 jaar geleden

L.

L.

Ik voel jaloƫzie die zorgt voor ambitie bij 't lezen van dit stuk.
Heel ritmisch en poetisch. Motiverend om zelf ook zo dingen te beschrijven. Dankjewel voor dit spinsel, het was een genot om te ontrafelen.

10 jaar geleden