Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

Een studie kiezen in quarantaine? Schakel de hulp in van een student

Ben je van plan komend schooljaar te gaan studeren, maar twijfel je nog tussen verschillende studies? Nu er geen open dagen of meeloopdagen zijn om de laatste twijfels weg te nemen, is het voor sommige studiekiezers extra lastig om de knoop door te hakken. Het nieuwe platform Kiezen in Quarantaine schiet te hulp. 

Studenten aan de TU Delft Joost (23), Antonius (23) en Pieter (21) realiseerden zich na het uitbreken van de coronacrisis dat het er voor aankomende studenten niet makkelijker op wordt om een studiekeuze te maken. Tegelijkertijd boden studenten uit heel het land aan om scholieren te helpen door te vertellen over hun opleiding. "Een berichtje op Linkedin of Facebook posten heeft als student dan niet zoveel zin", vertelt Joost. "Daar bereik je niet meteen aankomende studenten mee."

De drie vrienden kwamen (via videobellen) bij elkaar om na te denken hoe zij dit konden oplossen. "Pieter kwam met het idee om een platform op te zetten waarmee we scholieren aan een student van een studie waarin zij geïnteresseerd zijn kunnen koppelen." Via een whatsapp-bericht verspreidden ze hun initiatief en binnen no-time hadden meer dan duizend studenten zich ingeschreven. "Inmiddels zijn we al gegroeid naar 4000 studenten."

Automatische match

Met behulp van een developer werd een website opgezet die Kiezen in Quarantaine ging heten. Via deze website kunnen scholieren aangeven in welke studie(s) ze geïnteresseerd zijn en studenten kunnen invullen welke studie ze doen. "Er wordt vervolgens meteen automatisch een match gemaakt. De student en scholier krijgen een e-mail waarin staat hoe ze elkaar kunnen bereiken."

Inmiddels zijn er al 1200 koppelingen gemaakt via de website. "De reacties zijn heel positief. Dat is heel mooi om te zien", vertelt Joost. Hij benadrukt dat er alleen een match wordt gemaakt als zowel de studie als de instelling overeenkomen. "Studiekiezers willen meestal niet alleen informatie over de studie, maar ook over de stad en de universiteit of hogeschool. Het is tot nu toe voor 95 procent van de scholieren gelukt een koppeling te maken."

Studiekiezers hebben nog drie weken om hun definitieve keuze te maken. "Hopelijk kunnen we mensen die nu nog in de stress zitten helpen de knoop door te hakken."

Verder praten met studenten?

Heb jij nog vragen aan een student over een of meer studies? Laat je koppelen aan een student via Kiezen in Quarantaine!

 

Gepubliceerd op 8 mei 2020
ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.