Een pelgrimstocht voor de voetbalfan

Een pelgrimstocht voor de voetbalfan

Door Loran

De afgelopen jaren stijgt het fenomeen 'tussenjaar' in populariteit. De meeste tussenjaarders gaan een jaar werken of reizen. Zelf hou ik niet zo van werken (wie wel?) en geef ik dus de voorkeur aan reizen. Van standaard stedentrips of busreizen ben ik ook geen fan en daarom heb ik een route uitgestippeld voor mensen die, net als ik, een liefde voor reizen en voetbal hebben. Het resultaat: een pelgrimstocht voor de voetbalfan.

1. De Kuip (Rotterdam, Nederland)
De tocht begint in eigen land, in Rotterdam om precies te zijn. Hier bevindt zich de altijd sfeervolle Kuip (Officieel: Stadion Feyenoord), het stadion biedt plaats aan ruim 50.000 supporters en lijkt met zijn ouderwetse voetbalsfeer ‘Throwback Thursday’ verwerkt in een voetbalstadion. Uniek is de manier hoe de voetbaltempel schudt als Feyenoord in een beladen wedstrijd weet te scoren. Dit effect wordt veroorzaakt door het massale juichen en springen van Het Legioen. Een goed voorbeeld hiervan is de wedstrijd Feyenoord – Manchester United, toen middenvelder Tonny Vilhena de winnende goal wist te scoren in de Europa League wedstrijd.

2. Anfield Road (Liverpool, Engeland) / Old Trafford (Manchester, Engeland)
Je steekt het kanaal over en gaat naar naar Engeland. Hier heb je twee opties: Anfield Road (Liverpool FC)  en Old Trafford (Manchester United). Beide stadions zijn klassieke bouwwerken met een overweldigende sfeer en bieden aantrekkelijk voetbal. Welk clublied hoor jij liever: ‘Glory, Glory Man United' of 'You'll Never Walk Alone'?

3. Celtic Park (Glasgow, Schotland)
Na een wedstrijd in Engeland bezocht te hebben ga je door naar Schotland om daar een wedstrijd van Celtic te bezoeken. Celtic is een ware cultclub en speelt zijn thuiswedstrijden in een prachtig stadion: Celtic Park. Het wordt dan ook door veel topspelers geprezen. Zo noemde Messi het 'het meest sfeervolle stadion van Europa.' Met name The Old Firm derby, waarin stadsgenoten Celtic en Rangers FC het tegen elkaar opnemen, is een spektakel in Celtic Park.

4. Camp Nou (Barcelona, Spanje)
Hierna ga je door naar Spanje, waar je een wedstrijd van Barça bezoekt. De thuisbasis van Barcelona is een gigantisch stadion: er kunnen bijna 100.000 toeschouwers in. Naast het feit dat het een bijzonder mooi stadion is, zul je er ook de beste spelers van de wereld zien voetballen. Zo kun je bijvoorbeeld Neymar, Iniesta en natuurlijk Messi zien schitteren in deze voetbaltempel.

5. Westfalenstadion  (Dortmund, Duitsland)
Als laatste stadion bezoek je het Westfalenstadion (Officieel: Signal Iduna Park.) Een imposant stadion waar ruim 80.000 man in past. Het stadion staat bekend om zijn geweldige sfeer en mooie sfeeracties, die met name door Die Gelbe Wand verzorgd worden. Die Gelbe Wand wordt door veel voetbalkenners beschouwd als de meest fanatieke groep supporters van Europa en is bijna 25.000 toeschouwers groot. Je sluit de tocht dus af bij een wedstrijd van Borussia Dortmund.

Niemand neemt jou deze tocht meer af. Een absolute once-in-a-lifetime experience

Wat lijkt jou het mooiste stadion in Europa en waar zou jij weleens een wedstrijd willen bezoeken? Stem in de poll of laat het weten in de reacties!

 

Gepubliceerd op 15 februari 2017
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.