Een leven zonder slaap

Een leven zonder slaap

Door June

Alhoewel (bijna) iedereen het fenomeen 'slapen' aanbidt en het sowieso iets noodzakelijks is, vraag ik me soms af of het leven niet veel leuker zou zijn zonder slaap. Blijf even wakker en lees wat ik te zeggen heb.

In tegenstelling tot veel anderen, heb ik nóóit zin om te gaan slapen: vandaar dat ik op zijn minst elke avond een discussie met mijn moeder voer over het feit hoe laat ik naar bed moet gaan. Het idee dat ik dingen mis tijdens m'n slaap of niet genoeg uit de dag kan halen, spookt op dat moment door mijn hoofd. Stel je nou eens voor dat je geen slaap nodig had: dan kon je nachtenlang je allerleukste tv-programma's kijken, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat met je vrienden appen, zolang muziek luisteren als je maar wilt en elke nacht uitgaan zonder dat je ook maar de behoefte hebt aan 'n dutje.

No more nightmares

Niet alleen de gedachte dat je 's nachts boordevol leuke activiteiten zou kunnen doen (zonder er moe van te worden) is heerlijk, ook het idee dat je voorgoed verlost bent van nachtmerries is fantastisch! Dat houdt namelijk in dat er nooit meer dieven zijn die je huis binnensluipen  én je niet in de gevangenis terechtkomt (allemaal vreselijke gebeurtenissen die voorkomen in mijn dromen). Alhoewel ik misschien wel heimwee zou gaan krijgen naar de leuke dromen, zal ik het moment waarop ik wakker word en besef dat alles één grote droom was, absoluut niet gaan missen.

Snurkende familie

Daarbij komt dat je zonder slaap ook geen snurkende familieleden hebt, het zou een enorme bevrijding zijn als dat er niet meer is. Niks is vervelender dan het niet in slaap kunnen vallen doordat iemand snurkt. Zo sla je twee vliegen in één klap: doordat slapen niet meer nodig is, hoef je sowieso niet meer te stressen omdat je niet in slaap kan vallen en daarbij zal het begrip 'snurken' verdwijnen omdat toch niemand meer slaapt.

Slapen noodzakelijk

Een slapeloos leven zou wat mij betreft dus heerlijk zijn, en daarom vind ik het onwijs jammer dat slaap nou eenmaal iets is wat je écht nodig hebt. Want helaas heb ik nog nooit meegemaakt dat ik me topfit voelde, nadat ik 'n nachtje had doorgehaald. Maar óóit hoop ik dat er een dag komt waarop slapen totaal overbodig is!

Want zeg nou eerlijk, toen je dit stukje las, verlangde je toch ook enorm naar een leven waarin slaap niet bestond?  Alle tijd benutten die er is (zoals bijvoorbeeld uitgaan en nachtenlang films kijken zonder dat je er moe van wordt), voorgoed van je nachtmerries afzijn én nooit meer gesnurk horen, klinkt toch haast als een sprookje? Maar goed, bij deze maak ik een eind hieraan, want ik moet nu helaas mijn tijd gaan verdoen, slaap lekker!

Gepubliceerd op 26 april 2017
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.