Een film maken als maatschappelijke stage

Een film maken als maatschappelijke stage

Niet iedereen wordt even enthousiast bij het woord 'maatschappelijke stage'. Veel scholieren denken direct aan het wassen van bejaarden of werken in een opvangcentrum. Maar je kunt ook in samenwerking met KWF Kankerbestrijding een hele toffe film maken. Dat deden Maura en Marieke van het Christelijk Gymnasium in Utrecht. En ik woonde de opnamedag bij.

Op de opnamedag zijn Maura, Marieke en stagebegeleider Misha al vroeg aanwezig. De professionele filmcamera wordt uitgeprobeerd, het geluid wordt getest en de meiden zijn druk bezig om alles te regelen.Op de set van de film "We houden allebei erg van acteren," vertelt Marieke. "Maura heeft in een tv-serie gespeeld en ik heb er ook veel mee dus besloten we om een film te maken voor onze stage. We gingen met het idee naar onze leraar drama, die al ervaring had met het opnemen van videoclips. Later kwamen we op het idee om KWF Kankerbestrijding hierin te betrekken, omdat het broertje van Maura leukemie had op zijn vierde. Het broertje van de hoofdpersoon in de film heeft dat ook. 

De film

De film gaat over Louise, het tutje van de klas dat alles krijgt wat ze wil. Dan hoort ze dat haar broertje Skye leukemie heeft. Ze weet niet hoe ze hiermee om moet gaan en besluit naar de vertrouwenspersoon op school te gaan. In de film spelen ook de klasgenoten en leraren van Marieke en Maura mee. De twee scholieren regelden zelf de visagie, de benodigde spullen en de acteurs. Er zal ook nog gefilmd worden in een ziekenhuis voor de scène's met de zieke Skye. 

En ook de visagie werd geregeld door Marieke en Maura

Op de opnamedag worden de acteurs eerst opgemaakt. Ook wordt hun haar gestyled. Dan beginnen de opnames. Als eerste worden de scène's met Louise en de vertrouwenspersoon gefilmd. De leraar die de vertrouwenspersoon speelt is erg zenuwachtig, maar de scène gaat goed. Ook het opnemen gaat erg professioneel: compleet met klapbord en geluidshengel. 

De meiden hopen op een officiële première. Marieke: "Alle opbrengsten van de film gaan naar KWF Kankerbestrijding. Nu moeten we nog gaan kijken wanneer de film uit gaat komen."

Gepubliceerd op 16 oktober 2014
ADVERTENTIE
Hoeveel jonge meiden en vrouwen krijgen per dag trombose door de anticonceptiepil?

Wil je meer informatie over Trombose? Lees het hier!

REACTIES

L.

L.

Heeeeey zo heet ik ook leuk idee!!!!

10 jaar geleden

B.

B.

Best flouw dat ik moet werken in een kringloopwinkel en zij dit doen wtf

10 jaar geleden

N.

N.

omg superleuk idee ! dit lijkt me zo gaaf hea , mag ik heel misschien meedoen ?

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.