Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Een dag uit het leven van een LAKS-bestuurslid

Een dag uit het leven van een LAKS-bestuurslid

Loran

Misschien heb je ze weleens tijdens een scholierendemonstratie gezien of zelfs in een landelijke krant, maar wat doen die LAKS-bestuurders nou eigenlijk de hele dag? Want behalve koffie drinken met politici, veel borrelen en schreeuwen tijdens demonstraties moet er natuurlijk wel keihard gewerkt worden. Penningmeester Loran Hempenius laat met een fotodagboek zien wat hij op 'n doordeweekse dag uitspookt.

06:30 Ik ben alles behalve een ochtendmens. Pas vanaf zonsondergang ben ik in mijn element. Helaas past de wereld zich niet aan mij aan en begin ik de dag met heel veel thee, want ook mijn maag begint pas rond zonsondergang wakker te worden.

08:05 Blijkbaar vond deze vrachtwagen het handig om midden op het fietspad te gaan staan. Dat wordt racen om nog op tijd op school te zijn.

 

 

 

 

 

 

08:30 Les economie op mijn school. Door mijn bestuurswerkzaamheden mis ik veel lessen, dus ik probeer tussendoor nog zoveel mogelijk naar school te gaan. In dit geval betekent dat één uur fietsen voor één uur economie.

10:15 Op weg naar mijn eerste afspraak van vandaag. Huiswerk maken schiet er nog weleens bij in. Gelukkig zit ik vaak in de trein, het ideale moment om weer een beetje op schema te komen met school. Ook een mooi moment om even te ontbijten.

11:45 Afspraak bij het College voor Toetsen en Examens (CvTE) over de inzage van examens. Omdat ik zowel de portefeuille Examens, als de Eindexamenklachtenlijn en de BES-eilanden heb, moet ik regelmatig naar het CvTE in Utrecht. Vandaag een belangrijke afspraak over de inzage van digitale vmbo-examens.

14:00 Terug in Amsterdam voor de wekelijkse bestuursvergadering. Hier bespreken we alles waar we mee bezig zijn en wat we in de toekomst willen gaan doen. En soms vliegen we elkaar in de haren (neehoor, geintje!).

15:00 Ieder bestuurslid is op kantoor bezig met zijn of haar eigen portefeuille(s). Ik leg nog even snel de laatste hand aan de jaarbegroting van 2016.

16:15 Eindelijk een gat in de agenda gevonden om naar de kapper te gaan. Gelukkig serveren ze gin-tonics bij de kapper, want ik stond op omvallen. Om 18:00 begint de vergadering van COMBO, onze raad van toezicht. Ik ben erbij omdat ik de jaarbegroting moet verantwoorden. Spannend!

 


19:45 De COMBO vergadering heb ik overleefd: de begroting is goedgekeurd. Tijd om even wat te eten met het COMBO-bestuur.

22:45 Inmiddels ben ik in Den Haag beland, waar een bevriende historicus en politicoloog me bijpraat over de geschiedenis en sociale verhouding van en op BES-eilanden (Bonaire, St. Eustatius en Saba). Ik heb een zwak voor wetenschappelijk onderzoek en je kan nooit genoeg weten over je portefeuilles.

00:30 Weer terug in Amsterdam. Gelukkig woon ik dichtbij kantoor, want ik begin wel erg moe te worden.

01:10 Eindelijk weer thuis. Ik houd mezelf voor dat ik op dit tijdstip nog ga leren voor mijn proefwerk van morgen. Na tien minuten staren naar mijn wereldbol en dromend over verre reizen geef ik het op. Het is mooi geweest voor vandaag, ik zie wel weer wat morgen brengt.

Gepubliceerd op 18 januari 2016
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.