Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Een bak nieuwe topboekverslagen!

Een bak nieuwe topboekverslagen!

Door Roos

Lastig kiezen wat je voor Nederlands wilt lezen? Scholieren.com redt je uit de crisis! Onze professionele boekverslagenredacteuren (6 slimme meiden + docent Cees van der Pol) lezen en typen zich suf om je elke maand minstens 10 nieuwe topuittreksels voor te schotelen. 

[KLIK HIER VOOR ALLE BOEKVERSLAGEN DOOR: ONZE DOCENT | ONZE REDACTIE]

Hieronder lees je alles over de mooiste, sappigste en grappigste boeken van deze maand. Onderaan vind je de complete lijst met nieuwe professionele uittreksels. Zo kun jij vanuit je luie bureaustoel ideeën opdoen voor je leeslijst of vind je eindelijk dat ene boek dat je miste in de database. Enjoy! 

Zo gaan we niet met elkaar om - Renske Jonkman 

In deze coming-of-age-roman leert de twaalfjarige Hazel van haar oudere broer Jaris de wereld der volwassenen kennen. Op weg naar volwassenheid worden de gedachten van Jaris echter steeds donkerder, tot hij in zijn schizofrenie alle grip op de realiteit verliest.

Na de verdwijning van Jaris verhuist Hazel naar een zolderkamer in Amsterdam, begint ze een studie filosofie en stort ze zich in het wilde studentenleven.

In een laatste poging Jaris terug te vinden, start Hazel een zoektocht naar haar broer. Aan het eind wordt duidelijk waarom ze Jaris maar niet kan vinden.

"Een vlot vertelde debuutroman van een jonge schrijfster die het ongetwijfeld gaat maken", aldus Cees.

De vrijwilligster - Antje Visser

Amsterdam, 2006, de spanningen in de multiculturele samenleving lopen op. Willemijn, studente sociologie, geeft als vrijwilligster les in de Nederlandse taal aan de jonge Turkse importbruid Nuray.

In een kale, betonnen flat in Geuzenveld ontwikkelt zich al snel een vriendschap tussen Willemijn en de aardige maar naïeve Nuray. Willemijn begrijpt als buitenstaander Nuray's wereld niet altijd, maar toch sijpelen haar problemen langzaam het leven van Willemijn binnen.

Willemijn wil dolgraag de redder in nood spelen, maar verliest langzaam haar grenzen uit het oog. Zou ze als vrijwilligster niet beter moeten weten?

Bekentenissen van een flapuit - Renske Derkx

Amper 18 jaar, topredacteur bij Scholieren.com en al een succesdebuut op je naam. Onze razende reporter Renske Derkx flikte dat maar even.

In Bekentenissen van een flapuit schrijft ze over Noa. Die brengt zichzelf nogal eens in problemen, omdat ze een enorme flapuit is. Vooral wanneer ze verliefd wordt op Roger stapelen de misverstanden zich op. 

Redacteur Anouk was binnen een paar uur door dit vlot geschreven boek heen. “Soms een tikkeltje cliché, maar de spanning wordt knap behouden. Je blijft benieuwd naar wat er gaat komen. Een heerlijk meisjesboek”, aldus Anouk.
Dit boek hebben? Vul dan hier even je gegevens in en win!

De totale lijst nieuwe professionele uittreksels:

1. De verlegen minnaars – Chaja Polak (door Cees, docent Nederlands)
Over een Siamese tweeling waarover een echtpaar ruzie krijg als de mogelijkheid zich voordoet de tweeling fysiek te scheiden.

2. Vurige tong – Ann de Craemer (door Cees)
Over de kwalijke gevolgen van een al te strenge Rooms-katholieke opvoeding.

3. Zielsverwanten – Loes den Hollander (door Cees)
Een psychopaat begaat enkele moorden op patiënten in een verzorgingstehuis.

4. Uitglijder – Loes den Hollander (door Cees)
Een recensent en een schrijfster komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Iets dunner, maar dit boek heeft wel een wat beter plot dan Zielsverwanten. 

5. Zo gaan we niet met elkaar om - Renske Jonkman (door Cees)

6. De vrijwilligster - Antje Visser (door Cees)

7. Echte mannen eten wel kaas – Hendrik Jan Korterink (door redacteur Anouk)
Korterink probeert de waarheid over Maria Mosterd en haar loverboystory boven tafel te krijgen. Reactie op het boek Echte mannen eten geen kaas van Maria zelf. 

8. Bekentenissen van een flapuit - Renske Derkx (door Anouk)

9. Moord en Brand – Boris Dietrich (door redacteur Pieta)
Politieke thriller over een kwaadwillende figuur die politiek Nederland ten val wil brengen. 

10. Koetsier Herfst – Charlotte Mutsaers (door redacteur Nienke)
Enigszins opmerkelijk verhaal over vijftiger Maurice, die beseft dat hij zijn leven totaal verkeerd leidt. Hij vindt een telefoon, daarmee de liefde van zijn leven en gaat met haar op reis.

11. Voor alles een dame - Renate Dorrestein (door redacteur Jessica)
Moeilijk opvoedbare meisjes krijgen op een internaat les in ‘dame worden’. Het verhaal wordt aangevuld met recepten. 

12. Air time – Marc van Velzen (door redacteur Anne)
Jeugdroman over BMX’ er Jort, die zijn draai niet kan vinden op zijn nieuwe school na de verhuizing. 

13. What I Was – Meg Rosoff (ENG) (door redacteur Vivian)
Engelstalig verslag van een roman over een zestienjarige jongen die contact sluit met de geheimzinnige Finn, die in zijn eentje een klein hutje aan zee bewoont. 

Meer aanraders en topverslagen? Vanaf nu vind je elke eerste dag van de nieuwe maand een boekverslagenupdate op de voorpagina. In de gaten houden dus!

Gepubliceerd op 8 september 2011
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

K.

K.

Ik voorspel: over niet al te lange tijd leest redactie-assistent en prijswinnende bestsellersschrijver Renske Derkx voor uit eigen werk. Op S.com Headquarters. Met bodyguards om de hulp aan de duizendenden flauwvallende fans in goede banen te leiden. Ja toch, Renske?

10 jaar geleden

R.

R.

Haha tuuurlijk

10 jaar geleden

B.

B.

Suppervette boeken, vooral: 'Henna op je handen' lijkt me een leuk boek!

10 jaar geleden