Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Drie Tienertoer-toppers

Drie Tienertoer-toppers

Door Joca

De beste oplossing voor een saaie vakantie is er weer: de Tienertoer, een kaartje waarmee je voor 33 euro op drie verschillende dagen onbeperkt kan rondtreinen door Nederland. Oftewel: de makkelijkste manier om een roadtrip te maken.

Wordt 't Amsterdam, Groningen, of een van de andere 403 stations in Nederland? Keuzestress is wel het laatste wat je wilt hebben tijdens de vakantie. Daarom zocht ik drie toffe bestemmingen uit voor jouw Tienertoer.

Voor de wannabe-toerist: de Zaanse Schans

Iedereen heeft wel tijdens vakanties de Eiffeltoren gezien, net zoals de Big Ben en het Atomium, maar hoe zit het met de toeristische hotspots van ons eigen land? De tulpenvelden en de windmolens van de Kinderdijk hebben de meeste Nederlanders zelf nooit bezocht.

Doe je Hawaï-blousje dus maar aan, neem een iets te grote camera mee en ga zoals de echte toeristen op een tour naar de Zaanse Schans. Dat is inderdaad dat museumdorpje met die groene huisjes die ook op die Zaanse koekjes staan. Als je uitgekeken bent bij de huisjes kun je letten op je collegatoeristen. Spot je de groep Japanners? Zie je de Fransoos met witte sokken in zijn sandalen? 

Bestemming: Zaanse Schans, uitstappen op station Koog-Zaandijk

Voor de fashionista: MoBA

Een echte Prada, of de draaimolenjurk van Katy Perry en nog veel meer kleding. De Arnhemse Mode Biënnale (MoBA) is het walhalla voor de fashionista. Übertrendwatcher Lidewij Edelkoort stelde een tentoonstelling samen onder het thema Fetishism in Fashion.

Na het zien van de tentoonstelling kun je nog langsgaan bij ateliers van modeontwerpers in het Modekwartier. Als je na het zien van al die onbetaalbare kleding juist moedeloos wordt: er zijn in Arnhem ook genoeg winkels met goedkope vintage. 

Bestemming: MoBA & Modekwartier, uitstappen op station Arnhem Centraal

Voor de smulpaap: lekker eten in Bergen op Zoom

Onze blogger Tim woont in Bergen op Zoom en zegt het eindeloos tegen iedereen: goed eten doe je in BoZ. Zo vind je er een van de beste ijssalons van Nederland, Crusio. Wanneer je zin hebt in een gebakje, neem je in een van de cafés een Bergsche Bastaert: een bom van amandelspijs, cake, hazelnoten, rozijnen en de halve fruitafdeling van de supermarkt.

Voor het avondeten kun je er aan de asperges met, nu het nog mag, een Bourgondisch speciaalbiertje. Na zo'n dagje lekker eten moet je waarschijnlijk de trein ingerold worden door een conducteur.

Bestemming: centrum Bergen op Zoom, uitstappen op station Bergen op Zoom.

Tijd om je bagage bij elkaar te grijpen, een kaartje te kopen en het land in te trekken. Op naar de bovenstaande tienertoer-toppers, of heb jij een nog betere bestemming?

Het is zomervakantie! Onze redactie drinkt met de billen bloot melk uit een kokosnoot op een onbewoond eiland. Tot maandag 2 september publiceren we daarom wat minder blogs, daarna komen we weer op volle kracht terug. Ga je ons missen? check dan het beste uit ons archief bij de Klassiekers!

Gepubliceerd op 9 juli 2013
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.