Dokter Joost helpt Meike: 'Het liefst duw ik hem van de trap'

Dokter Joost helpt Meike: 'Het liefst duw ik hem van de trap'

Door Joost

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, verre van. Het is dokter Joost: de scholierendokter voor al jouw schoolproblemen! Heb je ruzie met een leraar? Een onterecht cijfer in Magister? Of schijt je zeven kleuren stront voor je mondeling? Dokter Joost can cure your every pain!

Onder het mom van 'scholieren helpen scholieren' behandelt dokter Joost de meest uiteenlopende schoolproblemen. Wil jij ook een deskundig advies? Stuur dan jouw schoolprobleem via Instagram of voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Deze week schreeuwde Meike om hulp. Haar leraar Duits, bijna net zo sadistisch als meneer Heydrich uit Rundfunk, kreeg van school de taak om de 16-jarige havist te helpen met haar profielwerkstuk. Als hij net zo streng is als bij zijn toetsen, dan kan de beoordeling weleens een eins, zwei of met een beetje geluk nog een drei worden.

Intake

"De Tweede Wereldoorlog heeft mij altijd geboeid. Voor mijn profielwerkstuk besloot ik onderzoek te doen naar propaganda. Ik hoopte dat een van de docenten geschiedenis mij een handje zou helpen, tot plots mijn begeleider bekend werd. Een regelrechte horror: ik krijg de hulp van een leraar die de pik op mij heeft.

Bij meneer Scheisse, want zo noem ik hem maar even, heb ik nooit hoger dan een 4 gehaald! Zijn vak Duits is altijd de bepalende factor of ik wel of niet over mag naar het volgende jaar. Of ik iets positiefs over hem kan zeggen? Meneer Scheisse geeft kleur aan mijn leven. Echt waar. Een rode kleur. Mijn Magister is zo rood dat Marco Borsato er niet meer over durft te zingen.

Ik haat die man zo erg dat ik hem het liefst van de trap duw. Meneer Scheisse beoordeelt streng en dat zal het resultaat van mijn profielwerkstuk niet ten goede komen. Aan de andere kant: als ik bij de schoolcommissie om een andere begeleider vraag, haat hij mij nóg meer. Dokter Joost, wat moet ik doen?"

Doktersadvies

Meike, an die Arbeit! Hoe sneller je dit probleem oplost, hoe eerder je lekker aan je profielwerkstuk kunt werken. Zo'n opdracht is al stressvol genoeg: een vervelende leraar die in je nek hijgt, levert alleen maar meer ellende op. 

Jij kunt twee dingen doen: 

  • Stap als de wiedeweerga naar meneer Scheisse en leg je probleem aan hem voor. Tip: doe dat subtiel. Zeg dus niet dat je hem van de trap wil flikkeren of dat je zijn cijfers vergelijkt met een nummer van Marco Borsato. Daar reageren de Duitsers slecht op. Vertel dat je bang bent om een laag cijfer te halen en vraag wat hij van je verwacht. Duidelijke communicatie is het halve werk. Bij het maken van een profielwerkstuk gaat het ook een beetje om het 'pleasen' van je begeleider. Zorg ervoor dat het 'gemütlich' wordt.
  • Reageert hij slecht op het vorige advies, dan dien je deze op te volgen. Onder het mom van 'Ik ben Meike en laat die vent het maar bekijken' neem je contact op met de commissie. Ook daar geldt: leg eerlijk uit dat je bang bent voor een onvoldoende. Wat kan jou het schelen als die vent nog haatdragender wordt? Heeft 'ie alleen zichzelf mee. En jij kan fijn met een ander en met een beter cijfer in het vooruitzicht aan de slag. 

Tot slot zou ik nog een grapje willen maken over een profielwerkstuk over de Tweede Wereldoorlog en een leraar Duits als begeleider, maar omdat ik mijn baantje bij Scholieren.com wil houden, doe ik dat niet.

Veel succes. '99 Luftballons' en gaan met die banaan!

DISCLAIMER: Joost en Scholieren.com staan niet in voor de mensen die besluiten zijn adviezen op te volgen. Daarnaast is dokter Joost geen echte dokter. 

Gepubliceerd op 7 maart 2018
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.